Momente ale votarii

Margineni, ora 10.30 РPresedinta sectiei de votare afirma ca spre deosebire de alti ani, urna mobila nu a ajuns la patul bolnavilor, dec̢t daca medicul de familie a emis certificat de boala. Acesta este motivul pentru care trei locuitori ai comunei nu si-au putut exercita dreptul la vot.

Trebes, 11.15 РO femeie de 74 de ani spune ca unul dintre candidatii la functia de primar a comunei nu a lasat-o sa puna stampila dec̢t pe doua dintre cele patru buletine de vot. Martorii incidentului sustin ca aceasta a fost scoasa din cabina de vot de aspirantul la fotoliul de edil.

Prajesti, 13.10 – Doi dintre candidatii la functia de primar (PNL si PD-L) din comuna Prajesti s-au luat la harta taman in usa sectiei de votare. „Cel de la PNL s-a apucat sa vorbeasca cu oamenii care intrau in cabinele de vot. Nu stiu exact ce le zicea, dar, oricum, vorbea despre partid. Cel de la PD-L s-a luat tare de el. Au ajuns si pe la politie”, a declarat presedinta sectiei de votare.

Prajesti, 15.05 – Coada mare la usa sectiei de votare. Zeci de locuitori asteptau pecâte trei rânduri sa isi exercite dreptul la vot. „Merge greu, ca cei care organizeaza votarea au luat o pauza de masa si toata treaba merge incet. Acum sunt patru urne si se sta mult inauntru”, a spus un locuitor al comunei, de 45 de ani.

Traian, 15.25 – Locuitorii zonei afirma reprezentantii PDL au dat in intreaga comuna pungi cu ulei, zahar, orez si otet. „Alimentele au venit de la Bacau. De la partid”, a spus un baiat de 23 de ani.

Negri, 16.15 РSatenii din Negri afirma ca reprezentantii PD-L le-au aruncat, peste poarta, multe duzine de chibrituri cu chipul lui Vasile Nistor, candidatul PD-L la Consiliul Judetean. O femeie de 45 de ani spune ca fetita sa de patru ani a gasit chibriturile in curte si era c̢t pe-aci aprinda usa de lemn de la bucatarie.

Tg.Ocna, 16.20 – Observatorii de la sectia de votare din incinta Colegiului „Costache Negri” sustin ca un membru al Partidului Conservator a impartit bani participantilor la vot. Surse oficiale au declarat ca acesta a recunoscut in fata reprezentantilor Politiei ca a fost pus de candidatul PC la fotoliul de primar sa imparta „atentiile”. Acesta neaga ca ar avea vreo legatura cu „mita” din usa sectiei de votare. (Observator de Bacau)

Adauga un comentariu

*