„Arta nu este un lucru. Arta este o cale”

Mister, calitate, claritate. O eleva a Colegiul National „Vasile Alecsandri” a pus pe panou câteva dintre fotografiile ei de suflet. Expozitia de debut „Arta nu este un lucru. Arta este o cale” a fost vizionata cu interes de colegii de liceu si profesori, ieri, de la ora 11:00.

Ioana Ciocan, eleva in clasa a IX-a, a intrat in mrejele artei fotografice acum in an si nu s-a mai putut dezlipi de aparatul de fotografiat. A inceput cu un prim concurs câstigat, numit „HIV nu este o pacaleala” si de atunci isi doreste sa fie in frunte la toate competitiile la care va fi concurenta. Ioana si-a ademenit colegele in sedinte foto in aer liber sau spatii inchise si a reusit astfel sa adune zeci de fotografii- portret care atrag prin detalii: par, ochii, unghii, mâini sau accesorii. Eleva considera portretele mult mai interesante si expresive. „Nu-mi plac peisajele, nu ma sensibilizeaza. Cred ca portretele sunt mult mai expresive. Pot sa scot ce e mai bun din ele”, a spus Ioana Ciocan. Tânara isi doreste sa urmeze Facultatea de Arta si Design din Cluj, specializarea Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii. „Pentru admitere va trebui sa realizez un portofoliu. Cred ca voi incepe de pe acum, pentru ca vreau sa fac o treaba buna. Imi voi cumpara si un aparat de fotografiat nou”, a mai zis eleva.

Pictura si desen in creion

Picturile unei alte eleve a liceului bacauan au putut fi vizionate la expozitie. Tânara este pasionata de pictura de câtiva ani buni, iar in liceu a fost impulsionata de profesoara de desen, care i-a descoperit talentul. „Imi place sa pictez femei, dar si peisaje si icoane. Am reusit datorita profesoarei de desen care m-a motivat si astfel am inceput sa desenez din ce in ce mai mult si mai bine”, a precizat Diana Matei, eleva in clasa a IX-a.

„Sunt mândru de elevii mei”

Cadrele didactice sunt incântate de realizarile celor doua eleve. „Sunt copii deosebiti aici in liceu. Sunt foarte talentati si invata foarte bine. Eu le-am ajutat pe fete doar cu câteva idei”, a declarat Lacramioara Nemes, profesoara de desen. „Au un talent deosebit. Sunt mândru ca am astfel de elevi. Ceea ce fac ele trebuie apreciat cu atât mai mult cu cât fetele isi petrec timpul liber creând, in timp ce altii nu se mai dezlipesc de calculator sau televizor”, a declarat Vasile Cautis, directorul liceului.
Anca Elena COTFAS

Comentarii

  1. fat frumos a zis:

    =)) pfhahaha!!!!

Adauga un comentariu

*