Baronul Tancau “inventeaza” sectii de votare

tancau.jpgPrimarul comune Nicolae Balcescu, Francisc Tancau, s-a incurcat in birocratia propriei institutii incercând sa “infiinteze” o sectie de votare intr-un sat in care oamenii n-au avut parte niciodata de asa ceva. Mai mult, afirma unii lideri politici ai comunei, in satul Larguta numarul votantilor e de aproximativ 200 din care vreo 150 sunt plecati la munci in Italia.

Miza alegerilor locale de anul acesta isi pune puternic amprenta asupra “jocurilor” pre-electorale. Iar ofertanta comuna Nicolae Balcescu nu putea lipsi din acest tablou incâlcit. Trei consilieri locali ai comunei – Anton Siler, Anton Budau sI Florin Dudu – au depus o petitie la Prefectura Bacau prin care semnalau neregulile inregistrate in documentele intocmite la nivelul Primariei Nicolae Balcescu odata cu procedura de delimitare a sectiilor de votare pentru alegerile locale. Pe scurt, primarul Tancau a emis o dispozitie in data de 3.03.2008, prin care dispunea delimitarea sectiilor de votare, fundamentata pe adresa nr.14296 emisa de Prefectura Bacau in data de… 20.03.2008. Problema ridicata de petenti nu e intâmplatoare: pe lânga aparenta “prelucrare” a datei, primarul Tancau si-a fundamentat dispozitia pe o lege abrogata: Legea nr. 70/1991, fapt ce face ca decizia edilului sa fie nula fiin d neconstitutionala.

Tancau spune ca “fata nu a observat”

Primarul comunei Balcescu spune ca a neconcordanta datelor prezente in dispozitie este o scapare a aparatului primariei. “A fost o greseala. Fata nu a observat si a dat drumul hârtiei asa”, a declarat Tancau. Mai mult, in data de 30.04., Primaria Nicolae Balcescu a remis Prefecturii un fax prin care incerca sa corecteze “eroarea” comisa: 3.03.2008 a devenit 3.04.2008; iar legea nr. 70 – abrogata – s-a transformat in legea nr. 67. “Eu cred ca ne-am incadrat in termenul legal. E vorba de data de 3.04. 2008, nu de 3.03.2008. Am facut o greseala”, a mai spus primarul.

Adversarii politici il acuza de incalcarea legii

Adversarii politici ai lui Tancau spun ca adevarata miza locala o constituie satul Larguta, in care primarul a decis sa “planteze”, in premiera istorica, o sectie de votare. De asemenea, acestia il acuza pe Tancau ca a distribuit cu Dacia papuc a scolii “pachete” electorale. “Tancau a distribuit in satul Larguta, cu Dacia papuc a scolii, mai multe pachete. El a facut ilegal o sectie de votare acolo, unde nu a fost niciodata sectie de votare. Nici telefoane nu au acolo. In plus, din 200 de votanti cât are comuna, 170 sunt plecati la munca in Italia. Va fi o magarie acolo. Sunt curios cum vor vota cei de acolo”, a declarat Anton Budau, seful filialei locale a Partidului Conservator.

Institutia Prefectului, bucuroasa ca oamenii vor vota

Pozitia Prefecturii in aceasta speta a avut in vedere una din reglementarile legii 67 potrivit careia in localitatile cu pâna la 500 de locuitori se poate constitui o sectie de votare. “Din punctul de vedere al Institutiei Prefectului e foarte bine ca exista o sectie de votare in plus. Votantii nu vor mai merge pe jos kilometri pentru a vota”, a precizat prefectul Claudiu Serban.
Lucian BOGDANEL

Comentarii

  1. ferent a zis:

    nimic nou la pnl. vati prins greu ca baronii sunt la liberali, da mai bine mai tirziu decit niciodata

  2. JOS HOTII DIN PNL! a zis:

    tancau face golanii iar prefectul, fost liberal ca si primarul de balcescu, le acopera. buna intovarasire. o mana spala pe alta si amandoua mintea alegatorilor. JOS HOTII DIN PNL!

Adauga un comentariu

*