La Casa Pistruiatul a venit iepurasul

In Casa Pistruiatul, din cadrul Fundatiei de Sprijin Comunitar (FSC), se simte febra pregatirilor. Copiii picteaza deja felicitari, inrosesc oua si dau o mâna de ajutor personalul la primenirea casei. Fiecare copil isi face ordine in dulapior si isi ingrijeste lucrurile proprii. Acum sunt mai fericiti fiindca au primit vizita Iepurasului.

Casa Pistruiatul ofera asistenta sociala copiilor strazii si servicii sociale si educationale in regim de centru de zi destinate copiilor provenind din familii extrem de sarace. Printre rezultatele obtinute de Casa Pistruiatul in 2007, se regaseste sprijinul oferit celor 32 de copii din centrul rezidential si celor 21 de copii din centrul de zi. Mai mult, centrul a oferit sprijin pentru 19 familii sarace si 46 de tineri ai strazii. Actiunile centrului au atras atentia reprezentantilor companiei de credite de consum Provident Financial România, o companie recunoscuta pentru sprijinul acordat comunitatilor locale în care îsi desfasoara activitatea. „Scopul Provident Financial Romania este de a sprijini proiecte care sunt cu adevarat importante pentru comunitatile unde suntem prezenti, iar copiii defavorizati reprezinta una din prioritatile noastre”, a declarat Stephen Rice, directorul general al companiei. Provident Financial a sponsorizat FSC cu suma de 3500 de euro, suma care va fi folosita pentru remobilarea si reamenajarea Casei Pistruiatul. Astfel, centrul se va innoi cu 10 paturi si 10 dulapioare pentru fiecare copil iar sala principala de activitati va fi dotata cu o biblioteca si canapele, toate noi si de cea mai buna calitate. „O investitie de asemenea amploare nu a mai fost facuta la Casa Pistruiatul de acum doi ani. Mobilierul era destul de vechi si intretinut cu mijloace proprii, astfel incât inlocuirea lui se impunea cu prioritate”, a precizat Gabriela Achihai, presedintele FSC.
„Pistruiatii” se vor intâlni cu Scooby Doo
18 copii asistati in cadrul centrului vor primi cadouri de Paste la serbarea organizata pe 24 aprilie, de Casa Pistruiatul. Serbarea, pentru care copiii se pregatesc fara incetare, se va incheia cu o petrecere unde cei de la Provident Financial il vor aduce pentru „pistruiati” chiar pe Scooby Doo insotit de clovnul Clampanici si Profu Distrat care vor anima petrecerea. „Va fi o serbare deosebita pe care o pregatim de doua saptamâni pentru ca dorim sa invitam la Casa Pistruiatul toti sustinatorii nostri si prietenii centrului. Am pregatit deja si cadourile de Paste, fiecare copil urmând sa primeasca dulciuri, hainute de primavara noi si câte o pereche de incaltaminte sport”, a marturisit Lenuta Nastac, coordonator Casa Pistruiatul. (A.E.C.)

Adauga un comentariu

*