Morminte concesionate cu bani de la CAR

Numai luna trecuta, Casa de Ajutor Reciproc pentru Pensionari (CARP) Bacau a acordat imprumuturi de peste 800.000 de lei.
Imprumuturile in conditii avantajoase acordate de Casa de Ajutor Reciproc pentru Pensionari (CARP) reprezinta inca ultima alternativa pentru sute de batrâni din oras, fie ca au nevoie de bani pentru mâncare pâna la urmatoarea pensie, fie ca vor sa-si amenajeze cum se cade locul de veci. „In cursul lunii martie am aprobat 499 de credite in valoare totala de 822.623 de lei. Cele mai multe sume au variat intre 1000 si 3000 de lei. Principalele motive invocate de beneficiari sunt pregatirile pentru Paste, montarea de geamuri termopan, cheltuieli in agricultura, concesionarea de locuri de veci, reparatii la locuinta, medicamente, interventii chirurgicale, tratamente dentare, taxe scolare pentru nepoti”, a explicat contabilul sef al institutiei, Mina Cosa.
Am stat de vorba si cu unii dintre pensionarii intâlniti la coada la ghisee. „Vreau sa iau 2500 de lei, ca s-au adunat o gramada de datorii, plus ca am nevoie de medicamente”, a declarat Tamara Dumbraveanu, in vârsta de 84 de ani, având o pensie de 800 de lei pe luna. „Voi imprumuta la vara vreo 1000-1500 de lei. Am un loc de veci si nu l-am amenajat, iar acuma vad ca nu ma simt prea bine, mi-e teama sa nu dau ortu’ nepregatit. Si mai am de platit datorii si medicamente”, ne-a spus Sterian Mariciuc, de 81 de ani, titularul unei pensii de 1000 de lei. „Am luat 700 de lei, am mai pus si eu bani si am reparat acoperisul”, a zis Elena Bighiu, de 51 de ani, cu o pensie de doar 420 de lei.
Alin LEANCA

Adauga un comentariu

*