Pensionarii, mituiti electoral de primarul – tichet – de – masa

Obligati de primar, angajatii SPAS si lucratori de la Politia Primariei impart pensionarilor din Bacau tichete de masa cu numele lui Romeo Stavarache. Acestora li se inmaneaza si cate o “scrisorica” de la edil. Actiunea a fost precedata de acordarea de tichete de masa cadrelor didactice din municipiu. Costurile acestei adevarate campanii electorale sunt suportate din bugetul local. Altfel spus, fiecare bacauan cotizeaza din buzunarul propriu pentru mituirea electoratului de catre Stavarache.

Mai multe familii de pensionari s-au trezit la usa cu lucratori de la Serviciul de Asistenta Sociala si politisti comunitari. “Care este venitul dumneavoastra?, dati-ne acte doveditoare. Daca aveti sub 500 Ron, primiti din partea domnului primar aceste tichete de masa”. In treacat, cate un lucrator mai zelos arunca peste umar si cate o remara de genul: “vedeti cu cine votati, ca ailalti n-o sa va mai dea tichete…”.

“Cu bucurie si multumire in suflet…”

Acelorasi pensionari le-au fost inmanate scrisori de la primarul Stavarache. “Stimati pensionari bacauani, cu bucurie si multumire in suflet va aduc la cunostinta …”. Asa isI incepe Stavarache declaratia de amor pentru pensionari. In rest, doua pagi pline de minciuni electorale de genul “ am facut, am dres, voi face, voi da etc”. Nu lipsesc promisiunile fantasmagorice, de genul farmaciilor economat din 2004: “ pentru viitor voi face un Club exclusiv al pensionarilor, spatii de recreere si tratament”.

Campanie electorala pe bani publici

Toate actiunile au un vadit caracter electoral. Pana si culoarea scrisorilor este cea a Partidului National Liberal. “Grija subita a primarului pentru cadrele didactice, pentru pensionari, tradeaza disperarea acestuia in prag de alegeri locale. Faptul ca baga bani de la bugetul local in actiuni cu tenta electorala denota si lipsa de respect pentru ceilalti locuitori ai municipiului. Sunt salutare actiuni de ajutorare a categoriilor defavorizate, dar nu facute doar in preajma unor alegeri. Daca-i pasa cu adevarat de pensionari, le oferea tichete sociale inca de acum doi, trei ani”, spune Gabriel Vlase, presedintele executive al PSD. Angela Bogea, presedintele PRM Bacau sanctioneaza, la randu-i, modul in care Stavarache isi face campanie electorala pe bani publici. “Sa ne intelegem, aceste tichete nu le da Stavarache, nu le da Guvernul, sunt oferite din banii nostri, ai tuturor contribuabililor. Culmea e ca interesul manifestat de primar pentru pensionari este demonstrate nu prin aceste pomeni electorale, ci de faptul ca ani la rand nici macar nu le-a permis accesul la audiente”.

Comentarii

  1. aceasta promiune o fost facuta mai demult dar abia acum so gasit bani pt bonuri si faza cu primirea oamenilor la audiente e normala pt ca primarul nu se ocupa cu asta el are alte treburi pt acest lucru exista viceprimari ,el nu face ca sechelariu care primea oameni ca sasi faca publicitate

Adauga un comentariu

*