George Pruteanu a fost înmormântat la Cimitirul Bellu

Profesorul universitar George Pruteanu a fost înmormântat, duminică, la ora 15,00, în Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor, în apropierea mormintelor scriitorului Eusebiu Camilar ÅŸi a publicistului N.D. Cocea. La ceremonia funerară au fost prezente peste 300 de persoane – rude, prieteni, studenÅ£i, colegi, dar ÅŸi oameni simpli, care au dorit să-l conducă pe ultimul drum pe reputatul lingvist.

Oamenii au început să se strângă la cimitir încă din jurul orei 12,00, mulţi dintre ei împărtăşind amintiri despre cel care s-a stins din viaţă, vorbind despre faptul că a fost o persoană căreia îi plăcea să trăiască intens şi să pună multă energie şi pasiune în ceea ce făcea.

La mormântul profesorului universitar au fost depuse coroane din partea preşedintelui Traian Băsescu, a Ministerului Culturii şi Cultelor, a Senatului, a preşedintelui Senatului, Nicolae Văcăroiu, a preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, a preşedintelui Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, dar şi a mai multor instituţii de presă. George Pruteanu a murit, joi seară, în urma unui infarct miocardic, la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti. Trupul neînsufleţit a fost depus, sâmbătă, la Muzeul Naţional al Literaturii Române, iar duminică, la Biserica Amzei, în aceeaşi zi acesta fiind înmormântat.

George Pruteanu s-a născut în 15 decembrie 1947, la Bucureşti. A studiat literatura la universităţile din Iaşi şi Bucureşti, obţinând ulterior un doctorat în filosofie. Începând cu anul 1972, a scris articole şi eseuri pentru diverse reviste literare, printre care Convorbiri literare, Cronica, România literară, Contemporanul.

ÃŽn calitate de om politic, George Pruteanu a introdus un proiect de lege în 1997, devenit cunoscut ca „Legea Pruteanu”, care cere ca toate textele publice (inclusiv reclamele) în limbi străine să conÅ£ină ÅŸi traducerea în română. Legea 500/2004 a fost adoptată de Parlament ÅŸi promulgată de preÅŸedintele de la acea vreme, Ion Iliescu, într-o variantă modificată, care nu conÅ£ine sancÅ£iunile prevăzute în proiectul iniÅ£ial.ROMPRES

Adauga un comentariu

*