80 de ani de lectura publica

Biblioteca “Radu Rosetti” din Onesti a programat, pentru luna aprilie, o suita de manifestari cultural-artistice si educative, una dintre cele mai importante fiind “Zilele Bibliotecii” (19-25 aprilie), prilejuita de implinirea a 80 de ani de lectura publica onesteana. Institutia culturala onesteana a mai organizat astfel de manifestari si in anii trecuti, cand au fost invitati colegi de la alte biblioteci din tara, precum si urmasii patronului spiritual al bibliotecii din Onesti, Radu Rosetti.

Tot in luna aprilie se vor desfasura si cateva activitati prilejuite de sarbatorile de Pasti, printre care un concert pascal, sustinut de Corul Liceului Teologic “Fericitul Ieremia” (18 aprilie), si o expozitie pascala, organizata de Scoala generala nr. 1 din Casin (15-30 aprilie).

La biblioteca din Onesti au mai fost planificate o expozitie de desen, sub genericul “Lectia de candoare”, cu lucrari ale Cercului de desen “Ion Diaconescu”, de la Scoala “Ghita Mocanu” (31 martie – 16 aprilie), un simpozion international cu tema “Apa – miracolul vietii”, organizat de Scoala “Emil Racovita” (12 aprilie), o videoproiectie pe teme turistice, sub genericul “Hai-hui prin munti”, prezentata de profesorii Marelena si Radu Puscarciuc (16 aprilie), un concert sustinut de Corala “Armonia – Ion Cuntan” (17 aprilie) si o expozitie de pictura, cu lucrari semnate de Ecaterina Ardeleanu (18 aprilie, vernisaj).

Vor fi organizate, de asemenea, si cateva expozitii de carte, prilejuite de Ziua internationala a cartii pentru copii (1-10 aprilie), Ziua mondiala a cartii si a dreptului de autor si Ziua bibliotecarului din Romania (15-30 aprilie), dar si dedicate unor personalitati ale culturii romane si universale, cum ar fi Goya (180 de ani de la moarte), Barbu Stefanescu-Delavrancea (150 de ani de la nastere), Vasile Voiculescu (45 de ani de la moarte) si Mihai Pauliuc (scriitor onestean care s-a stins din viata recent).

Florin TANASE

Adauga un comentariu

*