Guvernul a luat decizia blocării posturilor din administraţia publică

Executivul a decis să blocheze angajările din administraţie, ca urmare a creşterii spectaculoase a numărului acestora în ultimii ani, a anunţat vineri, la Brăila, primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu.
El a subliniat că administraţia are nevoie de mai multă eficienţă şi nu de angajări ale rudelor şi prietenilor celor din sistem.

„Cheltuielile pentru tot ceea ce înseamnă instituÅ£ii guvernamentale sunt acoperite, dar este adevărat că am decis să blocăm momentan posturile, pentru că, în ultimii ani, în administraÅ£ia publică centrală ÅŸi locală numărul de angajări a crescut spectaculos ÅŸi de multe ori a scăpat de sub control. Vrem ca acest proces să fie mai riguros, legat de necesităţile reale ale administraÅ£iei de a asigura servicii către cetăţeni ÅŸi nu de a găsi debuÅŸeuri de angajări pentru prietenii, rudele celor care funcÅ£ionează în sistem. Deci, acesta este sensul măsurilor pe care le-am adoptat”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Premierul a subliniat că doreşte o administraţie mai eficientă şi că profesionalismul acesteia nu depinde de numărul mare de angajări, care nu face decât să conducă la birocraţie.

„Vrem mai multă eficienţă ÅŸi mai mult profesionalism în administraÅ£ie. AdministraÅ£ia nu trebuie să exceleze prin numărul mare de funcÅ£ionari, pentru că atunci birocraÅ£ia devine, probabil, elementul cel mai respingător cu care se întâlneÅŸte cetăţeanul”, a spus premierul. ROMPRES

Adauga un comentariu

*