Monica Columbeanu se bagă în politică. Dar numai în pielea goală…

monica columbeanuViaţa mondenă este plină de neprevăzut. Oricât de decent te-ai comporta, oricât de apreciat ai fi în străinătate, în ţara ta mult mai mult succes au cei care dau din gură mai tare şi se bazează pe noile valori mioritice: banii şi falsitatea. Interesant este că ne dovedim un popor extrem de puternic şi reuşim să le impunem şi altora „obiceiurile” noastre. Aureolată de succesul obţinut ca model (şi ca soţie a unui magnat român), Moni se consideră acum un adevărat simbol al spaţiului mioritic.

Este drept, vina o purtăm şi noi. I-am căutat în coarne Cenuşăresei, considerând că este eterna poveste a fetei sărace, care îşi întâlneşte prinţul. Avizi de telenovele, românii au simpatizat-o, la început, pe tânăra doamnă Columbeanu. Chiar dacă s-au amuzat copios de faptul că personajul principal masculin din basm se metamorfozase într-un bărbat cam trecut, fără titlu nobiliar şi care se uita direct la decolteul tinerei, fără să fie nevoit să îşi aplece capul.

Totul ar fi digerabil, dacă Moni s-ar fi miÅŸcat cu minunata ei logică doar în spaÅ£iul carpato-danubiano-pontic. Noi avem simÅ£ul umorului… Dar diva e divă, chiar ÅŸi urcată în copac. Se putea abÅ£ine Moni să rupă gura târgului macaronar? Nici gând, ficÅ£iunile nu îşi au locul aici… Åži ce credeÅ£i că putea să zămislească mintea brunetei de pe malul BistriÅ£ei? Nimic altceva decât să dezvăluie ce ar trebui să se întâmple pentru a se lăsa convinsă să îşi expună total corpul ce i-a asigurat actualul statut social. „AÅŸ accepta, cu o singura condiÅ£ie. Dacă Guvernul mi-ar promite că, datorită acestui pictorial, ar face tot posibilul să schimbe imaginea României în lume, aÅŸ face astfel de poze, dar care sa nu fie vulgare”, ar fi declarat Moni pentru publicaÅ£ia Visto, după cum scrie Ziarul.

Evident, femeie sau bărbat, nu poÅ£i să nu te înfiori de profunzimea celei care a devenit stăpâna de la Izvorani. ÃŽn primul rând, pentru că nici măcar unul dintre guvernele României de după 1990 nu a miÅŸcat un deget pentru imaginea ţării ÅŸi nu e cazul să credem că va fi spart acest cerc vicios. ÃŽn al doilea rând, Moni, care s-a lăudat în Cizmă că reality-show-ul ei are o audienţă „mirobolantă”, cade în capcana banală: îşi închipuie că Iri s-a clonat ÅŸi salivează în milioane de exemplare, în aÅŸteptarea pictorialului ei „incendiar”. Simplu ÅŸi pe înÅ£elesul ei, ar trebui să îi spună cineva adevărul: e drept că România e în criză, dar nici chiar atât de mult, încât să ceară de la fiica ei preaiubită un asemenea sacrificiu. Rămâi, Moni, îmbrăcată… Å¢ara nu te vrea nudă, ci doar tăcută…

Antena 3

Adauga un comentariu

*