De ce ascunde Basescu adevarul? Posibilă răscumpărare în cazul răpirii jurnaliştilor români în Irak

images.jpgLa aproape trei ani de la răpirea celor trei jurnalişti români în Irak, apar noi informaţii legate de eliberarea acestora. Pentru punerea în libertate a celor trei ar fi fost plătită o răscumpărare.Informaţia apare în decizia Curţii Irakiene de Casaţie în cazul suspendării condamnării la moarte a lui Mohammad Munaf. Documentul a fost pus la dispoziţie de avocatul acestuia, Jonathan Hafetz, care însă nu a dorit să comenteze informaţia.

ÃŽn textul deciziei se precizează că „răpitorii au eliberat ostaticii după ce au negociat cu guvernul român ÅŸi au primit o răscumpărare”. ÃŽn momentul eliberării celor trei jurnaliÅŸti, premierul Călin Popescu Tăriceanu a infirmat categoric varianta unei răscumpări. PreÅŸedintele Traian Băsescu a spus doar că adevărul despre răpire ÅŸi despre filmul eliberăriise va afla abia peste 50 de ani.

Marie-Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au petrecut 55 de zile în mâinile răpitorilor din Irak. Alături de ei, prizonier a fost şi Mohammad Munaf, care le-a fost ghid ziariştilor. Mohammad Munaf, care are cetăţenie americană din anul 2000, este în custodia forţelor americane din mai 2005.
Sursa: Realitatea TV

Adauga un comentariu

*