Trei proiecte de finantare la Colegiul “Petru Poni” din Onesti

colegiul-petru-poni-camin-2-in-lucru.jpgColegiul Tehnic “Petru Poni” din Onesti, cea mai mare unitate de invatamant din municipiu, ca intindere si numar de cladiri componente, se afla, de circa un an si jumatate, intr-un amplu program de modernizare, derulat prin intermediul a 3 proiecte de finantare.

Primul dintre proiecte, dar si cel mai consistent, este cel pentru reabilitarea unor laboratoare si ateliere, precum si pentru modernizarea a doua corpuri de cladire. Lucrarile au inceput la sfarsitul anului 2006, iar fondurile au fost asigurate prin “Programul PHARE 2004 TVET”. Valoarea totala a investitiei este de 750.000 de euro, din care 200.000 de euro pentru reabilitarea corpurilor de cladire si 550.000 de euro pentru dotarea laboratoarelor cu echipamente si aparatura de ultima generatie.

“Partea de reabilitari termice si refacerea fatadelor a fost deja finalizata, iar aparatura si echipamentele le vom primi pana pe 20 mai, urmand ca 8 laboratoare sa fie utilate integral”, ne-a declarat profesorul Danut Oprea, directorul Colegiului Tehnic “Petru Poni”.

Primaria Onesti contribuie la modernizare

Tot la Colegiul “Petru Poni” s-au inceput si lucrarile de reabilitare a unei alte cladiri din incinta liceului, cu parter si 3 etaje, cunoscut cu denumirea veche, de Caminul pentru elevi nr. 2, amplasat la strada, langa Bulevardul Republicii. La finantarea lucrarilor contribuie Ministerul Educatiei si Primaria Onesti, cu sume aproximativ egale. “Noi am facut un proiect de finantare foarte bun, pe care l-am depus la minister, de la care am obtinut 6,5 miliarde de lei vechi, pentru parter si etajul I, unde se vor amenaja sali de clasa si cabinete scolare – ne-a precizat directorul colegiului, Danut Oprea. Am aflat si vestea buna, ca s-au gasit bani si la Primarie, pentru etajele II si III, unde se vor amenja camere pentru elevi”.

Primarul Emil Lemnaru ne-a confirmat faptul ca obiectivul figureaza pe lista de prioritati a executivului local, iar din bugetul local se vor aloca, anul acesta, suma de 5 miliarde de lei vechi.

Sediul administrativ al colegiului intra in renovare

Un al treilea proiect de finantare la Colegiul “Petru Poni” vizeaza reabilitarea principalei cladiri a liceului, denumita Corpul A, care este si sediul administrativ al unitatii, in care se afla cancelaria si birourile. Proiectul, in valoare de 3,5 miliarde de lei vechi, a fost intocmit tot de conducerea colegiului si a ajuns deja in faza de selectie finala, de la Bucuresti. “Noi consideram ca este un proiect bun, care are mari sanse sa fie aprobat”, ne-a mai spus directorul Danut Oprea.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*