Persoanele care au depus bani la CEC pentru achiziţionarea de autoturisme vor primi banii înapoi

Persoanele care au depus bani la CEC pentru achiziţionarea de autoturisme, înainte de 1989, îşi vor primi banii înapoi, indexaţi cu rata inflaţiei, până la finele anului 2008, a anunţat, luni, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

Peste 37.462 persoane vor despăgubite inclusiv cei care au depus bani şi pentru alte mărci de autoturisme, în afară de Dacia. Despăgubirile vor fi de aproximativ 760 milioane lei, suma primită variind în funcţie de procentul depus la CEC.

Astfel, începând cu 3 martie, posesorii de CEC-uri se pot prezenta la ghişeele CEC pentru a clarifica situaţia juridică. Odată cu clarificarea situaţiei, banca va emite un document (confirmare) care va stipula cine are dreptul să primească banii.

Preşedintele CEC, Radu Gheţea, a declarat că, împreună cu Uniunea Notarilor Publici din România, s-a hotărât ca cei care nu se pot deplasa să beneficieze în acest sens de serviciile notarilor. Astfel, notarii, prin delegare, să vor deplasa la unităţile CEC, iar serviciile de consultanţă oferite de aceştia vor fi gratuite.

Adauga un comentariu

*