Un jandarm a fost găsit împuşcat în toaleta Curţii de Apel Bacău

impuscat-200.jpgUn jandarm de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău a fost găsit împuşcat, marţi, în toaleta Curţii Apel Bacău, după ce a ieşit din tură, el fiind descoperit de un coleg.

Căpitan Ioan Ouatu, de la IJJ Bacău, a declarat că marţi, în jurul orei 17.30, la Curtea de Apel Bacău, un jandarm de la IJJ a fost găsit de un coleg, împuşcat şi încă în viaţă. Bărbatul a fost transportat imediat la Spitalul de Urgenţă Bacău, unde i-a fost acordat primul ajutor dar, la ora 18.00, a murit.

Medicul Costel Sălbatecu, de la Unitatea de Primiri Urgenţe, a declarat că jandarmul Ionel Bălan, de 26 de ani, a fost adus în jurul orei 17.40, cu plagă împuşcă în cap, în comă gradul patru şi a fost pus la aparatele de resuscitare.

„GlonÅ£ul a intrat pe partea parietală dreapta ÅŸi ai ieÅŸit pe partea parietală stânga. Pacientul, în comă de gradul patru, a fost resuscitat, s-au aplicat toate manevrele. A intrat în stop cardio-respirator. La ora 18.10 s-a declarat decesul”, a precizat sursa citată.

Soţia jandarmului, însărcinată în luna a noua, a venit la spital, dar, din cauza emoţiilor puternice, au apucat-o contracţiile chiar în curtea spitalului. Femeia a fost dusă imediat la Maternitate, aflată în curtea Spitalului de Urgenţă Bacău.

Jandarmul de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău care a fost găsit împuşcat asigura paza la această instituţie şi tocmai ieşise din tură.

Căpitanul Ioan Ouatu a precizat că jandarmul Ionel Bălan avea 32 de ani şi era angajat din 2003 pe bază de contract. Din 2005, el trecuse în corpul subofiţerilor. Potrivit sursei citate, jandarmul, care cel mai probabil s-a sinucis, n-a avut nicio sancţiune sau altă problemă profesională şi a trecut toate testele psihologice.

Procurorii militari au început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a murit jandarmul.

Adauga un comentariu

*