Taxa de poluare auto, amânată până la discutarea ei cu partidele parlamentare

Guvernul a decis să amâne aprobarea modificărilor convenite cu Comisia Europeană referitoare la taxa auto până la discutarea cu liderii partidelor parlamentare a necesităţii acestei taxe pentru protecţia mediului, a declarat miercuri ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

El a arătat că a informat Executivul cu privire la noile modificări aduse taxei şi convenite luni, la o ultimă rundă de consultări, cu Comisia Europeană.

Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocănea, a prezentat de asemenea un memorandum privind procedurile de modificare ale taxei auto.

‘Memorandumul este o obligaÅ£ie a DAE de a cere mandat Guvernului pentru procedurile pe care le face’, a declarat, pentru ROMPRES, Adrian Ciocănea, subliniind că documentul priveÅŸte procedurile de urmat după aprobarea taxei ÅŸi consultarea în acest sens cu Comisia Europeană.

Ministrul Economiei a precizat că a avut deja, marţi, o rundă de discuţii cu liderii partidelor parlamentare pentru a le anunţa intenţia de a discuta pe marginea taxei de poluare auto.

‘Regret faptul că s-a ajuns la o politizare excesivă ÅŸi se ignoră interesele pe termen lung ale României. O taxă nu este pentru nimeni un lucru îmbucurător, dar, dacă veÅ£i calcula nivelul accizelor ÅŸi taxelor din trecut, acum sunt cu mult mai mici’, a afirmat Vosganian.

Ministrul Economiei şi Finanţelor a precizat că premierul Călin Popescu-Tăriceanu a decis ca, deocamdată, să nu se aprobe o Ordonanţă de Urgenţă privind taxa de poluare auto, până la încheierea consultărilor cu partidele parlamentare, dar a subliniat că în opinia sa aceste discuţii ar trebui să se termine în maximum două săptămâni.

Varujan Vosganian a precizat că, deşi este tentant pentru partide din punct de vedere electoral să se pronunţe împotriva taxei, în eventualitatea eliminării ei, ar avea de suferit programele de mediu şi de sănătate. ROMPRES

Adauga un comentariu

*