Social-democraţii nu vor vota două proiecte ale Guvernului

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat luni că PSD nu va vota în Parlament nici ordonanţa de urgenţă pe taxa de primă înmatriculare şi nici pachetul de legi privind educaţia, întrucât le consideră neconcordante cu realitatea.

Pe de o parte, în ceea ce priveşte proiectul pe taxa de primă înmatriculare, pe care îl percep drept anti-social, anti-economic şi anti-ecologic, social-democraţii consideră că împovărează populaţia nejustificat şi solicită şi celorlalţi colegi să dea un vot negativ în Parlament.

„Decizia Guvernului este o decizie greÅŸită care împovărează nejustificat cetăţenii acestei ţări. De aceea decizia noastră este de a vota împotriva acestei ordonanÅ£e de urgenţă care va fi trimisă în Parlament ÅŸi vom insista ca ea să vină în prima săptămână la Parlament în dezbaterea comisiilor ÅŸi eventual a plenului. Fac apel la celelalte forÅ£e politice de a vota alături de noi acest proiect care nu are niciun temei economic”, a declarat Mircea Geoan

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte proiectul pe educaţie, pe care Guvernul l-a propus în urmă cu câteva săptămâni, Mircea Geoană a precizat că acesta este improvizat şi incomplet şi prin urmare PSD va vota împotriva lui.Totodată, liderul PSD a anunţat că partidul are pregătit un nou proiect pe educaţie.

„Partidul nostru are pregătit ÅŸi va lansa în dezbatere publică ÅŸi în Parlament propriul pachet de legi cu privire la o reformă reală, serioasă, profesionistă a legilor educaÅ£iei”, a conchis Geoană.

Adauga un comentariu

*