Deţinuţi cu diplome de frizer

Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul de maximă siguranţă Bârcea Mare, lângă Deva, au primit, luni, diplomele de calificare în meseria de frizer, la capătul unui curs organizat de conducerea instituţiei în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara, transmite corespondentul ROMPRES.

‘Cursul de formare profesională a fost început în ultimul trimestru al anului trecut ÅŸi s-a încheiat în această lună. Cursul a inclus ore de teorie ÅŸi de pregătire practică, fiind absolvit de 13 persoane private de libertate’, a declarat luni purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Gabriel Vesa.

În acest proces de reconversie profesională au fost angrenate acele persoane care au dat dovadă de o comportare bună în activităţile desfăşurate în penitenciar şi care mai au puţin de executat din pedepse.

Calificarea dobândită de deţinuţi îi va ajuta pe aceştia în momentul în care se vor elibera din penitenciar. Ei vor avea posibilitatea să-şi găsească mai uşor de lucru şi să se integreze în societate pentru că diplomele de calificare sunt recunoscute pe piaţa muncii.

Penitenciarul de maximă siguranţă Bârcea Mare va continua, şi în acest an, colaborarea cu AJOFM Hunedoara, următoarele cursuri de calificare fiind gândite pentru meserii cu deficit de personal din domeniul construcţiilor, cum ar fi cele de zidar, sudor, pietrar, tencuitor şi finisor în construcţii.

Următoarele cursuri vor începe în luna februarie. ROMPRES

Adauga un comentariu

*