Despre natura, cu prescolarii Gradintei 18

lectie1.jpgSub egida Inspectoratulkui Scolar Judetean Bacau, a Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” si cu participarea efectiva a reprezentantilor Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Bacau, educatoarele de la Gradinita cu program prelungit nr. 18 Bacau au organizat si desfasurat o activitate inchinata naturii.

Educatoarea Margareta Soare, de la Gradinita cu program prelungit nr. 18 Bacau, a intocmit si coordonat un proiect educational intitulat „Natura – daruieste si inspira”, pe care l-a pus in aplicare vineri, 18 ianuarie, in fata unei numeroase asistente. Pe langa prescolari si parintii acestora, au fost de fata la aceasta activitate, Carmen Cioltan, purtator de cuvant in cadrul Institutiei Prefectului, Marius Huiban si Yuki Masuda, reprezentanti ai Agentiei Regionale de Protectia Mediului Bacau, Elena Lupu, din cadrul Fundatiei „Trebuie” pentru copii cu sindromul down. Din capul locului trebuie spus ca organizarea a fost ireprosabila, iar participarea copiilor mai mult decat multumitoare, ceea ce demonstreaza ca in aceasta unitate scolara se munceste. „Pentru societate, ocrotirea si imbogatirea mediului inconjurator reprezinta un obiectiv primordial, sarcina care trebuie realizata si coordonata foarte bine in sistemul educational. Copiii sunt martori oculari ai transformarilor din viata sociala, economica si din mediul inconjurartor. Toate noutatile le starnesc curiozitatea pe care si-o manifesta prin multitudinea intrebarilor. Inca de la aceasta varsta frageda, copiii trebuie sa cunoasca, sa iubeasca si sa ocroteasca natura. Am intocmit acest proiect educational tocmai in scopul cultivarii sensibilitatii copiilor fata de problematica umana, fata de valorile moral civice, a respectului fata de natura si mediul inconjurator”, ne-a declarat educatoarea Margareta Soare.

Lectie interactiva reusita

Reprezentantii Agentiei Regionale de Protectia Mediului au prezentat copiilor filme despre animale si natura. Atractia manifestarii a constituit -o Yuki Masuda, reprezentatul Japoniei pe linie de ecologie in judetul Bacau. Copiii l-au luat la intrebari, au recunoscut animalele prezentate de acesta, au discutat despre ele si au ramas surprinsi de cat de bine vorbeste un „samurai” limba romana. Yuki a adus cu el nu numai filme, ci si o colectie de animale si pasari confectionate de el din hartie, fapt ce a starnit nu numai admiratia copiilor. Discutiile au scos in relief nivelul de cunostinte destul de avansat al copiilor, care stiau multe lucruri despre animale si natura. Cu acest prilej au vazut si cum arata o bufnita alba si au aflat ca aceasta vaneaza numai ziua! In partea a doua a activitatii, prescolarii au prezentat un program artistic, prilej pentru managerul gradintei, Aurelia Pitu, sa se mandreasca cu vocea de aur a unei fetite formidabile, Miruna Juganaru. Alexandra Budau, un alt copil dotat, a sintetizat activitatea desfasurata: „Daca n-ar fi iarna grea, seceta ar aparea / Sub zapada cea pufoasa stau semintele sa iasa”. La buna reusita a manifestarii au contribuit si educatoarele Emilia Cojocaru, Elena Marianciuc, Maria Matasaru, Aurica Bunduc, Tereza Vaida, Gabriela Draghici, precum si asistenta medicala Geta Dumitrascu.
Nicolae TURCU

Adauga un comentariu

*