Cand vor fi prinsi autorii celor mai mari crime din Bacau?

geanina.jpgDe la uciderea Gianinei Marinovici au trecut aproape cinci ani. De la impuscarea taximetristului Florin Ilisei, opt. Ce au comun aceste doua crime? In cazul ambelor crime, autorii n-au fost descoperiti. Daca in cazul Gianinei Marinovici exista un suspect, in cel al lui Floirin Elisei, niciunul. De opt ani, politia da vina pe Parchet si invers, jucand ping – pong cu dosarele.

Aproape ca taximetristul Florin Ilisei, din Bacau, a fost uiotat. Avea 20 de ani, acum aproape opt ani, cand a fost gasit impuscat si abandonat intr-o groapa, la Magura. Despre ucigas nu s-a aflat nimic, in afara faptului ca nu l-au interesat nici banii si nici bijuteriile taximetristului. Initial s-a spus ca asasinul l-a impuscat cu o arma de calibrul 10,5 mm, dar rezultatele expertizei balistice efectuate de Institutul Criminalistic din Bucuresti au demonstrat ca tanarul taximetrist a fost ucis cu aceeasi arma cu care s-a tras si asupra lui Ioan Plesuvu, de 50 de ani, din Bacau, in seara pe 2 decembrie 1999, cand a fost atacat de un necunoscut, in dreptul imobilului 191, de pe Calea Marasesti, in parcarea de langa podul Narcisa. De opt si, respectiv noua ani, politistii si procurorii nu scot un cuvant. Au afirmat, la un moment dat, ca ar exista o legatura intre cele doua atentate. Atat si niumic mai mult.

S-a asternut uitarea si peste Gianina

Gianina Marinovici a fost ucisa bestial intr-un apartament de pe strada Ghioceilor. Avea 33 de ani si era asistenta la Sectia Balneologie din cadrul Policlinicii Spitalului Judetean Bacau, casatorita neligitim cu Doru Chiriac, un tanar inrolat in Legiunea straina. Pe 15 iunie 2003 a fost gasita cu un cutit infipt in spate, cu peste 20 de lovituri pe fata cu un ciocan de batut snitele. Primul sduspect a fost consubinul femeii, dar din lipsa probelor varianta a cazut. In cele din urma a fost identificat un suspect care a fost prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, fara insa a se emite mandat de arestare preventiva pe numele lui. Politistii sustin ca existau probe „beton”, procurorii au invocat drept scuza fragilitatea dosarului. De la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau, unde se afla dosarul, ni se spune de cinci ani ca a cesta este in lucru. Intre timp, criminalul, oricare ar fi el, rade in nas tuturor, indiferent ca sunt rude, cunostinte, politisti sau procurori. Crima perfecta? Nefiind clasat dosarul din lipsa de porobe, nu se poate vorbi de asa ceva.

Ping – pong intre politisti si procurori

Au trecut, in total, noua ani de cand trei dosare zac in sertarele Parchetului si ale Inspectoratului Judetean de Politie Bacau, sau, mai bine zis, de cand cele doua insitutii joaca ping – pong cu ele, aruncand raspunderea in curtea partenerilor. Noua ani de la impuscarea lui Ian Plesuvu, opt de la asasinarea lui Florin Ilisei si cinci de la uciderea Geaninei Marinovici. Rudele, prietenii, locuitorii Bacaului, toti se intreaba cine sunt criminalii care reusesc sa dejoace planurile politistilor si procurorilor? Disputa diuntre politisti si procurori contiuna. Si nu numai in aceste cazuri. Fiecare spune ca el are dreptate. Pentru un procuror e destul de greu sa ia o hotarare, mai ales daca nu este convins de adevar. Sau, mai bine zis, de probe. Pentru ca cei care aduna probele sunt politistii, orice s-ar spune. Se pare insa ca politstii judiciaristi bacauani si-au cam pierdut din dexteritate. Sau au uitat de aceste trei cazuri, si se ocupa de altele, mult mai interesante. Nu mai este mult si vine prescrierea. Iar peste crimele de la Magura si Ghioceilor se va asterne uitarea si vor intra in randul celor perfecte.
Octavian MÃNDRILA

Comentarii

  1. nu e corect

  2. vasii teodor a zis:

    aceste crime vor fi rezolvate doar cu ajutorul lu dumnezeu ca politia are alta treaba de facut cum ar fi..spaga pt permise ,femeile usoare,construirea unei alte vile,sau pur si simplu LENE

  3. un anonim a zis:

    Dumnezeu este sus si vede, el stie mai bine ce are de facut

  4. Sper sa nu fie cine cred eu .Nu pot sa cred ca e adevarat.

  5. nu exista crima perfecta. exista doar munca intensa, dar din pacate o data cu trecerea timpului nu ii pasa nimanui!se uita si cam asa de intampla de fiecare data.dar daca eram chiar noi in locul celor care au fost omorati? Dumnezeu nu ii va lasa asa, va veni si vremea lor……

Adauga un comentariu

*