Test genetic pentru prezicerea calviţiei la bărbaţi

O nouă corporaţie americană din domeniul biotehnologiei a lansat un test genetic destinat bărbaţilor care doresc să afle dacă sunt în pericol să-şi piardă părul, informează AFP recepţionată miercuri de Rompres.
Bărbaţii care doresc să afle dacă-şi vor pierde părul înainte de vârsta de 40 de ani , pot comanda acest test pe internet şi pot trimite un eşantion de salivă prin poştă pentru a fi analizat. Rezultatele testului şi analizelor vor fi primite în schimbul plăţii a 149 de dolari.
Alopecia androgenetică este ereditară, însă capul calvit al tatălui sau al bunicului nu constituie un barometru ştiinţific pentru a determina când urmaşul acestora va începe să-şi piardă podoaba capilară şi dacă acest proces este ineluctabil.
„ÃŽn fiecare an tineri cu vârste între 20 ÅŸi 35 de ani cheltuiesc milioane de dolari pe produse farmaceutice ÅŸi alte tratamente scumpe împotriva calviÅ£iei, deÅŸi unii dintre ei nu ar ajunge niciodată să-ÅŸi piardă părul”, a precizat Andy Goren, un reprezentant al corporaÅ£iei HairDX. /Rompres/

Adauga un comentariu

*