Un asteroid va trece marţi la mică distanţă de Terra

Asteroidul 2007 TU24 va trece la 29 ianuarie la mai puţin de 550.000 de kilometri de Terra, fără să existe vreun risc de coliziune, a anunţat joi NASA, relatează AFP. Descoperit la 11 octombrie 2007 de oamenii de ştiinţă de la NASA, asteroidul măsoară între 150 şi 610 metri.

El se va afla cel mai aproape de Terra marţi la ora 05.33 GMT, la o distanţă de 1,5 ori mai mare decât cea faţă de Lună, şi va putea fi observat de amatori cu ajutorul telescoapelor dacă cerul va fi suficient de senin.

‘Acesta va fi trecerea cea mai apropiată de Terra a unui asteroid de această mărime sau mai mare înainte de 2027’, a precizat într-un comunicat Don Yeomans, responsabilul biroului NASA însărcinat cu programul obiectelor apropiate de Terra (Near Earth Object Program Office) de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) din Pasadena, California (vest).

Subliniind că ‘nu există niciun motiv de temeri privind o eventuală coliziune’, responsabilul NASA a explicat că, dimpotrivă, ‘natura furnizează, odată cu trecerea acestui asteroid atât de aproape de Pământ, o excelentă ocazie pentru a face observaÅ£ii’.ROMPRES

Adauga un comentariu

*