Românul ucis în Italia fusese expulzat din Polonia, Germania, Spania şi Olanda

Romaşcanul Valerică Dascalu, omorât împreună cu prietena sa, Gabriela Nicoara, miercuri noaptea, pe o stradă din Torino, a fost o persoană certată cu legea, transmite corespondentul AMOS News.

Cei doi au fost ucişi cu focuri de armă, în noaptea de miercuri spre joi, în cartierul Santa Rita din Torino. Bărbatul de 37 de ani, originar din Roman, era cunoscut cu activitate infracţională, în ţară şi străinătate, fiind de altfel, expulzat fiind din nu mai puţin de 4 ţări europene.

Astfel, în 1994 a fost expulzat din Polonia, în anul 2002 din Germania, iar în 2002 din Spania şi 2004 din Olanda, în acestea din urmă două ţări românul pătrunzând cu acte de identitate false. Tot în anul 2004, autorităţile române l-au reţinut pe Valerică Dascalu pe aeroportul din Oradea, pe când acesta încerca să părăsească ţara sub o identitate falsă. Pentru aceasta, judecătoria Roman îl condamna în 2005 la trei luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de fals, plus alte şase luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de fals privind identitatea.

Cu toate acestea reuşeşte să iasă din România, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Roman, tot cu acte false şi se stabileşte în Italia.

În ce priveşte şederea sa în Italia, potrivit prietenilor de acasă, Valerică Dascalu împreună cu prietena sa Gabriela Nicoară o duceau foarte bine, deţineau două autoturisme noi, marca BMW, locuiau în condiţii de lux şi efectuau vizite frecvente în România.

Pe de altă parte, sora sa, Doina Enea, angajată la Biblioteca Municipală din Roman, neagă faptul că fratele ei „trăia pe picior mare în Italia“ sau că ar fi desfăşurat activităţi ilegale, afirmând că era un simplu muncitor.

De menţionat că, din cei 8 fraţi Dascălu, numai Doina Enea mai este în ţară, toţi ceilalţi fiind stabiliţi cu familiile în Italia.

Doina Enea a apelat la sprijinul autorităţilor locale astfel că primarul de Roman, Dan Ioan Cărpusor, a decis ca trupul neînsufleţit al romaşcanului să fie adus în ţară pe cheltuiala municipalităţii.

Adauga un comentariu

*