Functie europeana pentru Minodora Cliveti

minodora.jpgDeputatul PSD de Bacau Minodora Cliveti este noul prim-vicepresedinte a grupului socialist al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Astfel, Grupul socialist al Consiliului Europei a investit-o cu pozitia a doua in conducerea acestei structuri politice, presedinte al grupului fiind elvetianul Andreas Gross.

Minodora Cliveti a castigat postul in fata austriecei Gisela Wurm, principalele atuuri fiind relansarea socialismului ca doctrina de importanta majora pentru Europa si pentru diversificarea mesajului socialist catre electorat prin abordarea cu mai mare hotarare a temelor sociale.

Membra a delegatiei Romaniei la Consiliul Europei din 2001, Minodora Cliveti a detinut functii importante in APCE: presedinta Comisiei pentru egalitate de sanse pentru femei si barbati (a fost primul roman ales intr-o astfel de functie in Consiliul Europei).

Presedinta sub-comisiei pentru refugiati, raportor pe teme din domeniul social, juridic, egalitate de sanse, Minodora Cliceti este actualmente si vice-presedinta Comisiei pentru chestiuni sociale, sanatate si familie a APCE.

Adauga un comentariu

*