Prea mic pentru un oras asa de mare

romica.jpgPrimarul Stavarache n-a ajuns inca Romeo. E numai Romica. Asta o stie foarte bine si premierul Tariceanu, care, in timpul ultimei sale vizite la Bacau, cat a fost cu ziaristii langa el i-a spus primarului numai Romica. Si asta ce vreo 11 ori. Am aflat ca asa i se adreseaza si la Bucuresti: „Ce mai faci, Romica? Spune-mi ce vant te-a adus in Capitala?”. Si vantul de la Bacau il pastreaza pe premier in scaun. In timp ce vanturile de la Iasi il ridica automat in picioare; „Sa traiti, domnu’ Fenechiu! Cu ce va pot fi de folos?” Si uite asa, intre Romica si „domnu’ Fenechiu” Bacaul pierde mereu, pe toate planurile, in timp ce Iasiul se umfla si creste ca-n poveste.

Pentru ca politicienii ieseni din arcul Puterii au snaga, fac proiecte si se pricep sa se bata strasnic pentru ele si pentru ca politicienii nostri, de la PNL sau de la PDL, nu s-au ostenit pana acum nici sa faca proiecte viabile, nici sa-si umfle muschii la Bucuresti pentru a aduce fonduri, nici sa-si bata capul cum sa atraga investitori straini.

Si nu numai Iasul ne-o ia mereu inainte. Mai nou, creste frumpos, din ce in ce mai frumos si Piatra Neamt, orasul montan din coasta noastra. Si creste, in timp ce noi batem pasul pe loc, pentru ca Piatra Neamt are un primar de isprava, un primar neobosit si ambitios, despre care pietrenii spun ca si daca va candida de inca zece ori, tot de zece ori il vor alege primar, ca doar primarul nu-i ca presedintele tarii, sa aiba mandatele numarate.

Asa se face ca atat Iasul, cat si Piatra Neamt vor „prinde” autostrada Moldova, care va ocoli la distanta Bacaul, asa se face ca Iasul va avea aeroport international iar Bacaul va ramane de caruta, cu acelasi aeroport carpit, asa se face ca Iasul a atras in ultimii trei ani de sase ori mai multi investitori straini decat Bacaul…

Nici proiectele de mai mici dimensiuni n-au ajuns la liman sub bagheta lipsita de puteri a lui Romica. Fluidizarea traficului din Bacau a ramas doar un proiect mazgalit pe hartie, ca si soseaua de centura, ale carei lucrari nu vor incepe, in nici un caz, in timpul actualului mandat al lui Romica Stavarache, ca si podul de la Serbanesti, pe care l-a si prins blestemul lui Manole, sa se darame noaptea ce s-a carpit ziua, de zic intelectualii targului ca Podul lui Romica e ca filozofia, nu are nici inceput si nici sfarsit, si cu cat pasesti mai apasat cu atat te scufunzi mai mult in fel de fel de probleme.

Acum, in ceas de iarna, primarul Romica se roaga la Dumnezeu sa se topeasca zapezile, nu numai pentru ca sta foarte prost la capitolul deszapezire, ci ca sa-i vada bacaunii aleile dintre blocuri si strazile carpite, strazile care-si au si ele povestea lor, cum e, de pilda, strada Erou Gheorghe Glod, fosta Secerisului, unde, dupa ce s-a asfaltat strada, si-au adus aminte lucratorii ca uitasera de pus o conducta si au taiat asfaltul pe toata lungimea strazii, ca sa ingroape si ceea ce uitasera.

Prea mic pentru un oras asa de mare, primarele Romica face culturism pe sest, acasa, ca sa-si umfle muschii in noul an 2008, in fata alegatorilor. Care alegatori, insa, il vor vedea la fel de costeliv ca si-n cei trei ani si jumatate care au trecut de cand Romica s-a cocotat, ce-i drept, si cu sprijinul lor, in fotoliul de primar al Bacaului.

Numai ca, in 2008, nu credem ca Romica va mai prinde votul negativ care l-a facut castigator in 2004. Ba, dimpotriva, credem ca, de aceasta data, votul negativ il va ridica pe altul in locul lui „Promite-tot-romica”.
Al. STOLIAN

Comentarii

  1. Dezamagitul a zis:

    Nu stiu ce culoare politica are publicatia, independenta nu cred ca este.Iasul nu poate fi comparat cu orasul Bacau deoarece are un numar dublu al populatiei si are politicieni care fac front comun cand e vorba de binele orasului, nu pun pe primul loc interesul propriu. Nici PSD-distii, PNL-istii sau PD-istii nu au facut nimic pentru Bacau. A se vedea transportul cu troleibuzul solutie abondonata, chiar daca a inghitit foarte multi bani, de care nu sufla o vorba politicienii nostrii( unde sunt firele de cupru cumparate si nemontate?). Recunosc, nu sunt nascut in Bacau, m-am stabilit aici si am avut un soc cand am simtit vata ura, lipsa de respect si dezbinare exista. Discutand si cu altii in aceeasi situatie am gasit poate o cauza- pozitia orasului la intretaiere de drumuri care a permis asezarea pe aceste meleaguri a unor cateorii diverse de persoane si totodata oaccentuare a luptei de suprematie. Concluzia: lipsa unitatii si a mentalitatii cetatenilor dublata de incopetenta promovata de toate partdidele ar fi cauza.

  2. Bila Neagra! a zis:

    Cadrele didactice din Bucuresti si unele localitati din tara au primit tichete cadou. Cadrele didactice din Bacau nu au primit, desi au fost alocate fonduri care cica au fost redirectionate. De ce? Domnule primar, unde sunt tichetele cadrelor didactice din Bacau? De ce nu ni se da ceea ce ni se cuvine? De ce nu se respecta legea? Cu ceea ce se cuvine cadrelor didactice se fac pomeni electorale sau cum? Stim ca sunt multi pensionari si multi oameni saraci, dar de ce primaria isi imagineaza ca profesorii sunt bogati? Sau nu aveti nevoie de votul nostru? E drept suntem putini dar luati, va rog in calcul, puterea noastra de convingere si nu ne subestimati.

  3. Bila Neagra! a zis:

    Ne rupem gatul pe trotuarele din Bacau. Cine ar trebui sa le curete, Domnule Primar? De ce de mai bine de o saptamana, nu se face nimic pentru pietoni? De ce platim, Domnule Primar, taxe si impozite? Pentru pomeni electorale? Cand s-a mai intamplat la noi sa nu poti face doi pasi ca te duci de pamant din cauza ghetii?

  4. bai,degeaba stergi ce am postat.mai repet odata si gandeste bine…
    PROVERBUL REIESIT DIN TITLU SE POTRIVESTE SI INVERS adica:daca el se crede mare sa-si caute un oras mare iar pe noi sa ne lasa in plata bunului Dumnezeu ca ne ajunge.
    ASTA AM ZIS SI PRIMA DATA.

  5. IN STATIUNE LA BAI SE INTALNESC DOI MOSNEGI,UNUL DIN BACAU ALTUL DE LA
    SCORTENI DE ARGES.DIN UNA-N ALTA INTREABA UNUL
    PE CELALALT:ALA DE LA BACAU….MAI LA TINE
    CUM IL CHEAMA PE PRIMAR,RASPUNDE,VIRGI POIANA
    INTREABA CEL DE ARGES…DA PE-A TAU…….
    RASPUNDE, RROMEL BISTRITEANU APPOLODOR…….
    LA MULTI ANI REDACTIE.

  6. DEZAMAGITULE!!!!!!! IN ROMANICA EXISTA O SINGURA LEGE,EA FIIND LEGEA JUNGLEI , IMPUSA
    DE POLITICIENII ASTIA LU’ PESTE GEN STAVARACHE.IN CEEA CE PRIVESTE MEDIA, ASTA
    SE REZUMA NUMAI LA DICTONUL ,, BA PE/A MA/TI”
    TEORIILE ASTEA CU CARE VII MATALE OR FI
    SI ELE DA N/AU RELEVANTZA.
    LA MULTI ANI.

  7. ce fata de prost are

Adauga un comentariu

*