”Lumina Păcii” de la PeÅŸtera NaÅŸterii din Betleem, la TârgoviÅŸte

”Lumina Păcii” provenită din PeÅŸtera NaÅŸterii din Betleem a ajuns, joi, la Prefectura DâmboviÅ£a, fiind pentru prima dată când acest simbol al toleranÅ£ei ajunge în judeÅ£, transmite corespondentul ROMPRES.

Cercetaşii Centrului Aventura din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, au înmânat subprefectului Mircea Nistor o candelă, simbolul toleranţei şi solidarităţii, subliniind că este pentru prima dată când Lumina Păcii este adusă într-o instituţie publică din judeţ.

Fondatorul Centrului Aventura Găeşti, Sebastian Stanciu, a spus că proiectul se desfăşoară în întreaga Europă, iar de 11 ani şi în România.

”CercetaÅŸii preiau flacăra adusă de pelerini din candelele permanent aprinse la Betleem ÅŸi, după o Liturghie specială, o împart în comunităţile din care fac parte. Campania Lumina Păcii a fost iniÅ£iată în anul 1986 de un post de radio austriac, când un copil orfan a aprins o candelă în PeÅŸtera NaÅŸterii, pe care a adus-o la Viena. Apoi, a simÅ£it nevoia să dăruiască ÅŸi altora din această lumină”, se arată într-un comunicat al Prefecturii DâmboviÅ£a. ROMPRES

Adauga un comentariu

*