Voluntariul, din nou fără lumină

Peste 200 de locuitori ai localităţii Voluntari au blocat Drumul NaÅ£ional 2, BucureÅŸti – Urziceni, duminică seară, nemulÅ£umiÅ£i de faptul că nu au curent electric.

Oamenii susţin că societatea Electrica opreşte alimentarea cu energie în fiecare seară şi din acest motiv le-au fost distruse aparaturile electrice şi electrocasnice.

‘De mai bine de o lună de zile, mai multe cartiere din Voluntari nu au lumină. Au lumină doar două ore pe zi. Am sunat încontinuu la Electrica, atât cel de pe sucursala Ilfov, cât ÅŸi la directorul de pe BucureÅŸti, ÅŸi nu răspund la telefon. Nu avem nicio datorie la Electrica, ci, din contră, investim în reÅ£eaua electrică din bugetul local pentru ca apoi reÅ£eaua să treacă în proprietatea Electrica. Societatea Electrica este stat în stat în România’, acuză primarul oraÅŸului Voluntari, Florentin Pandele.

La rândul lor, reprezentanţii Electrica susţin că motivul întreruperii energiei electrice este suprasolicitarea reţelelor, consumul foarte mare de energie.

‘Avem două transformatoare în oraÅŸul Voluntari care au cedat din cauza consumului mare de electricitate. ÃŽntreruperile sunt cauzate de suprasarcina din reÅ£ea’, a explicat purtătorul de cuvânt al societăţii Electrica, DragoÅŸ Râmniceanu.

Nivelul consumului a fost făcut în baza solicitărilor făcute de clienÅ£i, dar ”una a fost solicitarea în scris ÅŸi alta este puterea ÅŸi solicitarea în realitate”, a adăugat Râmniceanu.

Mai multe echipaje ale servicului de poliţie rutieră şi ordine publică au fost prezente pe DN2 pentru a evita escaladarea protestelor locuitorilor din Voluntari. ROMPRES

Adauga un comentariu

*