Papa Benedict al XVI-lea îndeamnă la pace şi denunţă terorismul

Papa Benedict al XVI-lea ÅŸi-a exprimat marÅ£i îngrijorarea faţă de situaÅ£ia din zonele de conflict ÅŸi a pledat pentru pace, denunţând totodată ‘terorismul ÅŸi violenÅ£ele’, ale căror victime sunt mai ales copiii ÅŸi femeile – informează EFE ÅŸi AFP.

‘ÃŽn această zi de pace, gândurile mele se îndreaptă mai ales spre locurile unde se aude zornăitul armelor’, a spus Suveranul Pontif, în tradiÅ£ionalul mesaj Urbi et Orbi rostit la Vatican, în faÅ£a a zeci de mii de persoane.

El s-a referit în acest sens la Dafur, Somalia, nordul Republicii Democrate Congo ÅŸi întregul Orient Mijlociu, ‘în special Irak, Liban ÅŸi Å¢ara Sfântă’, ca ÅŸi la situaÅ£ia existentă în Afganistan, Pakistan, Sri Lanka, regiunea Balcanilor ÅŸi la ‘atâtea alte situaÅ£ii de criză, din nefericire uitate frecvent’.

Suveranul Pontif ÅŸi-a exprimat regretul că tensiunile etnice, religioase ÅŸi politice, instabilitatea, rivalităţile, nedreptăţile ÅŸi discriminările ‘înveninează relaÅ£iile internaÅ£ionale’.

Numărul imigranÅ£ilor, al refugiaÅ£ilor, al persoanelor strămutate ‘este în creÅŸtere ÅŸi din cauza catastrofelor naturale, care sunt, deseori, consecinÅ£a unor îngrijorătoare dezastre ecologice’, a mai spus Sfântul Părinte.

Papa Benedict al XVI-lea i-a cerut lui Iisus să le dea guvernanÅ£ilor ‘înÅ£elepciunea ÅŸi curajul de a căuta ÅŸi găsi soluÅ£ii umane, juste ÅŸi durabile’ ÅŸi a urat ca acest Crăciun să fie cu adevărat pentru toÅ£i o zi de bucurie, de speranţă ÅŸi de pace.

Mesajul Urbi et Orbi, transmis în aproape 60 de ţări de aproximativ o sută de televiziuni, a fost urmat de urările pe care Papa Benedict al XVI-lea le-a adresat în 63 de limbi.ROMPRES

Adauga un comentariu

*