Alba: Incindent în timpul paradei portului popular

Unul dintre călăreţii participanţi la parada portului popular, desfăşurată sâmbătă, de Ziua Naţională, la Alba Iulia, a fost rănit uşor după ce calul său, extrem de agitat, l-a aruncat din şa, transmite corespondentul ROMPRES.

Incidentul a avut loc în debutul paradei, în faţa tribunei oficiale, în care se aflau personalităţile politice prezente la Alba Iulia. Aruncat pe carosabil, călăreţul s-a ridicat şi a urcat din nou pe cal, în aplauzele celor prezenţi.

Câteva sute de membri ai unor ansambluri folclorice profesioniste şi de amatori, din 17 judeţe din ţară, au luat parte la parada portului popular.

Parada a debutat cu un moment folcloric susţinut de Nicolae Furdui-Iancu, Ioan Bocşa şi Ionuţ Fulea, care au interpretat melodia 'Noi suntem români'. În aplauzele miilor de oameni care au asistat la paradă, au străbătut pe jos Bulevardul 1 Decembrie 1918 membri ai unor ansambluri folclorice din Brăila, Neamţ, Suceava, Vâlcea, Caraş-Severin, Sibiu, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, precum şi din comune din judeţul Alba.

După ce în urmă cu doi ani parada portului popular a reprezentat unul dintre cele mai apreciate şi aplaudate momente desfăşurate de Ziua Naţională de la Alba Iulia, autorităţile judeţene au decis reluarea, în 2007, a acestui eveniment. ROMPRES/

Adauga un comentariu

*