Un elev din Iaşi a murit la şcoală înecat cu o napolitană

Un elev de 12 ani din comuna Răducăneni, judeţul Iaşi, a murit în recreaţie înecat cu o napolitană, transmite corespondentul AMOS News.

Băiatul se afla în recreaţie şi în timp ce mânca o napolitană de ciocolată i-a intrat pe căile respiratorii. Profesorii de la şcoală au încercat să îl salveze însă nu au reuşit. Unul dintre profesori l-a dus cu maşina la spital, însă copilul era deja mort.

„I-am facut masaj cardiac la ÅŸcoală pe catedră, iar la spital medicii nu aveau nici măcar o mască de oxigen”, a declarat profesorul Claudiu Rusu. Medicii spun că băiatul avea foarte mici ÅŸanse să fie salvat.”O ÅŸansă pentru acest copil ar fi fost metoda Heimlich aplicată corect” a declarat, Radu Calistru, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă IaÅŸi.

„Napolitana ÅŸi crema probabil se dizolvaseră, sunt lipicioase, aderente faţă de pereÅ£ii traheiei, nu ieÅŸeau ca o bomboană sau o bucată de măr”, a declarat dr. Diana Cimpoesu, coordonatorul UPU-SMURD IaÅŸi.

Comentarii

  1. un cunoscut in radunaneni a zis:

    scz dar nu la dus nici un profesor la spital ambulanta de la raducaneni era acupata cu alt caz si a durat 25 de minute sa vina cea de la Iasi defapt proful de sport ia facut toate chestile pt al ajuta dar el sa inecat si a murit pe loc si implus tipul avea 13 ani trebuia sa implineasca 14
    stiu foarte bine pt ca il cunosteam

Adauga un comentariu

*