Pinochio si „Mirajul toamnei”

Cine spune ca infiintarea grupelor pregatitoare pentru prescolari este un lucru inutil se insala. Este, intr-adevar, o munca deosebita si din aceasta cauza, invatatorii ar trebui sa-si indrepte si mai mult atentia spre gradinite, indiferent ca sunt particulare sau de stat.

Pentru ca, daca in cazul ultimelor, de cele mai multe ori sediile lor se afla chiar in incinta scolilor, iar observarea acestor copii este mai usoara, in cazul gradinitelor particulare, acest lucru presupune deplasarea la aceste gradinte.

Si e cam greu… Am asistat la o lectie sustinuta de o educatoare de la o gradinita particulara, un fel de recapitulare a cunostintelor. Gradinita nu mai are nevoie de prezentare, pentru ca despre PINOCHIO a auzit toata lumea si se cunosc, la nivelul invatamântului prescolar din Bacau, rezultatele deosebite obtinute de aceasta unitate prescolara.

Educatoarea Mimi Munteanu a reusit sa demonstreze parintilor celor aproape zece copii ca fiicele sau fiii lor n-au frecventat degeaba aceasta gradinita. Cunostinte bogate despre toamna, despre bogatiile si frumusetile ei, toate au fost etalate in fata asistentei formate numai din parinti, sub titulatura „Mirajul toamnei”, de niste copii cu adevarat bine pregatiti si instruiti.

A fost o lectie obisnuita, micutii prescolari trecând peste orice gen de emnotii si demonstrând parintilor si educatoarei ca si-au invatat lectiile si sunt gata ca de la anul, sa mearga in clasa intâi. Parintii au avut prilejul sa vizioneze si o expozitie formata din desenele micutilor, unele dintre ele fiind cu totul deosebite.
Nicolae TURCU

Adauga un comentariu

*