J.K. Rowling a scris o carte de poveşti exclusivistă

Britanica J.K. Rowling, devenită celebră pentru seria sa Harry Potter, a anunţat joi că a scris o nouă carte din care vor apărea doar şapte exemplare. Unul dintre acestea ar urma să fie scos la licitaţie în scopuri caritative, relatează AFP.

Cele ÅŸapte volume ale ‘The Tales of Beedle the Bard’ sunt scrise de mână ÅŸi ilustrate de autoare, cu coperte din piele ÅŸi ornamente din pietre semipreÅ£ioase sau argint.

‘Åžase dintre aceste volume vor fi oferite celor care s-au implicat cel mai mult în publicarea cărÅ£ilor Harry Potter în cursul ultimilor 17 ani, iar al ÅŸaptelea exemplar va fi scos la licitaÅ£ie’ în beneficiul unei fundaÅ£ii, a declarat la BBC J.K. Rowling.

Autoarea a recunoscut că încheierea seriei Harry Potter a fost ‘dificilă’ pentru ea. Noua operă, care conÅ£ine cinci poveÅŸti, dintre care una, ‘Povestea celor trei fraÅ£i’ este integrată în ultimul volum din Harry Potter, ‘este o manieră formidabilă de a spune la revedere’, a povestit ea.

ÃŽn ultimul volum al seriei, ‘Harry Potter and the Deathly Hallows’, apărut în iulie, magicianul Albus Dumbledore îi dă lui Hermione Granger volumul de poveÅŸti magice ‘The Tales of Beedle the Bard’, care conÅ£ine indicii cruciale pentru a-l ajuta pe Harry Potter să-ÅŸi învingă duÅŸmanul, Lord Voldemort.

Sotheby’s a precizat că va scoate cartea la licitaÅ£ie la 13 decembrie la Londra ÅŸi speră să obÅ£ină între 30.000 ÅŸi 50.000 de lire sterline (43.128 – 71.880 de euro).

Banii vor merge la fundaÅ£ia autoarei, The Children’s Voice, care se ocupă de copiii plasaÅ£i în instituÅ£ii, în special în Europa de Est.ROMPRES

Adauga un comentariu

*