Bacaul – fara europarlamentari

Ca si cum nu am conta. Judetul Bacau nu va fi reprezentat in Parlamentul European de nici un politician. Judete mai slab cotate cum ar fi Suceava au reusit sa impuna pe locuri eligibile politicieni pentru Bruxelles. Bacaul nu a putut. Cel mai bine clasat bacauan e pe locul 13 la PNL. Insa pentru ca Ionel Palar sa ne reprezinte la Strassbourg ar trebui ca liberalii sa castige o treime din voturi.

Palar tropaie voios spre europarlamentare

Ca sa intre in Parlamentul European  si locul 13, PNL-ul trebuie sa obtina peste 30 la suta din voturile electoratului.Intr-o atmosfera ce s-a vrut a fi protocolara, liberalii bacauani si-au anuntat obiectivele partidului pentru euroalegeri.

Pe un ton (semi)optimist a fost prezentat candidatul liberalilor bacauani pentru un loc de europarlamentar. Si cum acest post nu putea fi dat decat unui apropiat al primarului, acesta a fost incredintat copilului sau de suflet, deputatul Ionel Palar.

Desi i-a fost atribuit doar locul 13 pe lista, liberalii bacauan sustin ca omul lor are sanse reale pentru acest post. O socoteala simpla scoate la iveala un adevar pe care l-au omis sa-l prezinte.

Ca sa intre in Parlamentul European si locul 13, PNL-ul trebuie sa obtina peste 30 la suta din voturile electoratului, iar aceasta cifra este una din cale afara de optimista avand in vedere sondajele de opinie si imaginea destul de sifonata a actualului partid de guvernamant. Fara sa tina cont de aparente, candidatul bacauan si-a propus sa se prezinte populatiei cu o campanie electorala pozitiva.

„Inca din campanie voi incerca sa imi creez o relatie buna cu ceilalti colegi de la alte partide. Merg pe un mesaj pozitiv si le lansez o provocare, pentru ca la Bruxelles toti suntem romani”, a afirmat Ionel Palar.

In Parlamentul Romaniei, actualul deputat Palar s-a remarcat doar prin postura de colaborator la elaborarea celebrei Legi a Calului, lege care nu prevede protectia cabalinelor ci evidenta acestora.

Fiul lui Viorel Hrebenciuc – candidat al PD

Pe lista Partidului Democrat pentru europarlamentare se afla, la pozitia 25, fiul lui Viorel Hrebenciuc. Este vorba de Florin Alexandru, care nu este insa ruda cu liderul PSD Bacau, tata candidatului PD fiind directorul ARR Suceava. Cel mai… bine plasat bacauan este deputatul Liviu Miroseanu, aruncat tocmai pe locul 39. Pozitia ne scuteste de orice comentariu si ilustreaza „forta si competenta” filialei PD Bacau.

PSD a dat gata lista europarlamentarelor – Doar locul 17 pentru bacauani

Pe primul loc se afla secretarul general al PSD, Titus Corlatean, urmat de cel mai apreciat (de catre europeani, nu de conationalii sai) roman la Parlamentul Europei, Adrian Severin. Urmeaza, pe pozitiile trei si patru, doua reprezentante ale femeilor pesediste, Rovana Plumb si Daciana Sarbu. Dar ele nu sunt rara avis pe lista pentru ca pe locul sase apare Silvia Adriana Ticau, devansata de Catalin Nechifor.

Iar seria de prezente feminine continua la PSD, dupa Ioan Mircea Pascu urmand Gabriela Cretu si Corina Cretu, pe pozitiile opt si noua. Din pacate, judetul Bacau are un candidat abia pe locul 17, pe senatorul Radu Catalin Mardare. Moldova pare, totusi, destul de bine reprezentata in primii opt candidati, trei nume – din Suceava, Galati si Vaslui – urmand sa apere (teoretic macar) interesele provinciei.

Nu putem trece cu vederea ca primii patru candidati ai PSD au domiciliul in Bucuresti. Desi s-a calificat in finala selectiei la nivel national a organizatiei de tineret a PSD pentru un loc eligibil, liderul TSD Bacau, Cosmin Necula, nu a primit nici macar o pozitie simbolica in sir. Asta desi reprezentantii societatii civile si ai mass-media au apreciat prestatia tanarului politician bacauan. Poate peste doi ani. (N.B.)

Comentarii

  1. HAI SA FIM SERIOSI CA AVEM OAMENI DE VALOARE IN
    BACAU NU MAI CA STAU PESOCLURI DA PIATRA IN PARC.

  2. MARE DREPTATE AI … S-AU DUS OAMENII DE VALOARE AI ORASULUI

  3. Pacat … Dl Mardare un om deosebit . Si Cosmin Necula e un tanar de valoare .

  4. da’minora cleveti ?!

Adauga un comentariu

*