Autorităţile vor impune taxe doar pe autostrăzile construite prin contract de concesiune

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că nu vor fi percepute taxe şoferilor pe autostrăzile Bucureşti-Constanţa şi Bucureşti-Piteşti, urmând ca astfel de taxe să fie percepute doar pe autostrăzile construite prin concesiune.

‘Vreau să infirm informaÅ£iile privind introducerea unor taxe pe autostrada Soarelui ÅŸi pe autostrada BucureÅŸti-PiteÅŸti. Acestea vor fi introduse doar pe autostrăzile pe care le vom construi prin concesiune’, a explicat Orban.

Ministrul a precizat că cele patru autostrăzi pe care se va putea circula doar cu taxă vor fi PiteÅŸti-Sibiu, PloieÅŸti-BraÅŸov, PloieÅŸti-FocÅŸani-Bacău ÅŸi Târgu MureÅŸ – IaÅŸi.

‘Deoarece bugetul nu ne-a permis să realizăm aceste proiecte din fonduri de la stat, ele vor fi construite de alte companii, pe banii acestora, urmând ca, pe o perioadă de 25-30 de ani, aceste companii să-ÅŸi primească banii din taxele percepute’, a spus Orban.

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi (CNADR), compania britanică de consultanţă ATKINS va finaliza până la sfârşitul anului un studiu cu privire la modul în care vor fi concesionate aceste tronsoane de autostradă, precum şi cu privire la modul de calcul al taxei. ROMPRES

Adauga un comentariu

*