Vai de Europa noastra!

Dupa ce s-au mosmodit, s-au cacait, au dat-o la intors, s-au codit, au mormait, s-au sucit, iata ca partidele au fost obligate sa faca publice listele cu candidati pentru alegerile europarlamenatre. Ne-am uitat si ne-am crucit.

Nimic interesant, nicio surpriza, nicio bomba, nicio lovitura de imagine, macar, daca nu de competenta si seriozitate. Cel putin pentru noi, bacauanii, listele astea sunt o adevarata dezamagire.

Dar ce spun eu, un fiasco al politicii locale! Locurile departe de nivelul eligibilitatii primite de ai nostri spun totul despre cata forta (mai) au filialele bacauane la nivel national. Si ca tacamul asta de post negru sa fie complet, toate celelalte judete din Moldova au cel putin un candidat care va prinde un mandat de europarlamentar. Da, este foarte posibil sa nu faca vreo scofala pe acolo, cum n-au facut nici in Parlamentul Romaniei.

Dar daca Bacaul avea macar un om valoros, care sa ne informeze ce oportunitati mai sunt prin Europa, ce bani am putea aduce in judet, ce legi votate in PE ne ajuta sau ne sunt defavorabile, cum ar fi fost? Bine ar fi fost! Aceste liste ar trebui sa fie prilej de judecata la sange prin sediile partidelor, acolo unde acum domneste indolenta si nepriceperea. Dar judecata sa n-o faca eternii tutari ce incalzesc degeaba scaunele de secretari, consilieri, secretare sau mai stiu eu ce invartiti.

Poporul pesedist, poporul liberal, poporul pedist si cel peremist, el ar trebui sa-i ia la intrebari pe cei care n-au fost in stare sa promovese un politician bacauan. Pana atunci, suntem vai de Europa noastra!

Nelu BROSTEANU

Comentarii

  1. Vai de capul nostru…ca sa nu zic vai de c… nostru. Nu ne mai baga nimeni in seama…Primarul asta ne-a izolat !

  2. lasa-l ca l-au internat in spital.daca este adevarat ca are probleme cu ceasul se poate lasa de meserie si la primarie si la partid.rromele
    iti admir curajul da iti plang tineretea. da-i
    in masa cu politichia lor cu tot ca ai copii de crescut.imi pare rau,asa cum au zis si altii,
    ca te-a fentat MOTORICEANU,cum credeai tu un
    ,,extraterestru”provincial ca ai sa le iei
    alora de la bucuresti ciolanul de sub nas???
    sincer da cat se poate de sincer iti sugerez
    sa tragi cortina incet si vezi,ai grija de cumnata-tu ca la CET-UL ala o s fie ca urata
    treaba.

Adauga un comentariu

*