Tinerii liberali vs. „cetatenii obisnuiti”

Liberalii au dat semn ca iau in serios procentele tot mai mici din sondaje si incearca prin tot felul de mijloace sa-si recastige macar o parte a electoratului. Ultima gaselnita se numeste „Promovam Romania”.

tinerii-liberali.jpgPe o foaie de hartie ce tine loc de mapa de presa, sta scris ca „Promovam Romania” este „campanie de comunicare publica declansata de PNL, la initiativa tinerilor.” Numai ca, potrivit explicatiilor oferite de doi juniori ai partidului, comunicarea este unidirectionala, de la alegatori inspre politicieni.

Nimic despre sensul invers. Practic, se amplaseaza panouri prin orase, panouri pe care votantii vor scrie ce cred ei ca merita sa fie promovat de catre europarlamentarii liberali in UE. In primul rand, aceasta initiativa este de-a dreptul o autodemascare, ilustrand ruptura totala dintre oameni si alesi de vreme ce este nevoie de asemenea mijloace pentru a afla parerea electoratului.

In al doilea rand, liberalii isi recunosc incompetenta in materie de socieologie aplicata, studii concrete si aprofundate fiind obligatorii ca baza de lucru pentru orice partid, mai ales unul aflat la guvernare. In al treilea rand, ideea nu este originala, postul TV „Realitatea” fiind initiatorul unui astfel de demers.

Faptul ca parerile considerate interesante vor fi stranse intr-o carte care va sta la baza programului european al liberalilor nu inseamna nimic, atata vreme cat relevanta sumei de opinii sta sub semnul unui relativism derizoriu.

Deformati de mici

Dar poate cel mai dezamagitor lucru in prezentarea celor doi tineri liberali care au venit in fata presei cu proiectul este mentalitatea lor, tradata de limbaj.

In repetate randuri, ambii au folosit sintagma „cetatenii obisnuiti” atunci cand s-au referit la bacauani. Nu stiam ca in Romania exista mai multe feluri de cetateni: obisnuiti, speciali si… politicieni, poate.

Daca tanara generatie din partide gandeste asa, discriminand sine die alegatorii, inseamna ca sunt putine sanse pentru o reforma reala si curanda a clasei politice.

Fiindu-ne rusine de rusinea lor, nu le publicam numele celor doi si le aplicam pe ochi o banda, ca la minori ori la persoanele cu dizabilitati severe.

Nelu BROSTEANU

Comentarii

  1. epaminonda baltazar ionescu sascut a zis:

    BA TINERILOR LIBERALI DACA VETI FACE SI VOI CA SENIORII VOSTRII DE LA BACAU SAU BUCURESTI, ATUNCI
    LASATI-VA DE POLITICHIE.SCUIPATII IN OCHI PE SEFII VOSTRII CA V-AU LASAT FARA LOCURI DE MUNCA IN FAVOAREA COLEGILOR VOSTRI DE LA IASI.

  2. jumatate de presa preseaza a zis:

    daca asta e jurnalist…ai dreptul sa faci tot felul de comentarii in cadrul unui editorial stimate domn brosteanu (apropos…asta nu e editorial), daca prezentati stirea trebuie sa o faceti oarecum neutru…insa finalul apoteotic denota gradul limitat de cultura si inteligenta pe care cu onoare il detineti. ai jignit profund niste persoane pe care nu le cunosti. mare bou mai esti…

  3. Felicitari tinerilor LIBERALI !Din fericire pentru tara asta,mai sunt si tineri care stiu mai mult decat discoteca,club,marijuana,sex,s.a.O initiativa laudabila!…dar ce sa inteleaga vorba cui a scris mai-nainte,”broscoiul alcoolic”,bine a mai zis-o!Ar trebui dl.Brosteanu daca tot sta mereu la baut cu Iorga sa-nvete ceva carte si chiar eleganta de la el,dar ma-ndoiesc ca poate,e prea mizerabil si…e prea tarziu pentru libidinos.

  4. A-TI AJUNS DIN URA SA NU MAI PUTETI APRECIA NICI UN LUCRU BUN FACUT DE ADVERSARII POLITICI.INCOTRO NE-NDREPTAM ?

  5. epaminonda baltazar ionescu sascut a zis:

    pentru post 3 si post4.
    inca odata : decat sa ajungeti ca sefii vostrii
    mai degraba puneti-va latul de gat.da poate fi si ura ,ce asta nu face parte din arsenal.cand seful vostru da la bucuresti face ceface si zice ce zice despre presedintele tarii o face
    din dragoste si respect pentru el.vedeti-va de treaba ca nici nu stiti ce-i cu voi. cand fenechiu si vosganian au dus locurile de munca la iasi si multi dintre voi n-au unde lucra fortandu-va sa plecati la cules masline si
    capsuni au facut-o din dragoste pentru voi.
    da seful vostru de la bacau cand a fost fentat de liderul dela bucuresti suflandu-i functia de vice la partid a facut-o din drgoste.clisma
    baieti ,clisma solida.beliti ochii si lasati povestile dela gura sobei.

  6. de ce stergi domle mesajul.ce a inceput sa va doara ce zice lumea?????sau sunteti cozile de topor
    de la acestziar care nu este liberal.

Adauga un comentariu

*