Studiu: crocodilii au un puternic instinct natal, acţionând precum bumerangurile atunci când sunt relocaţi

Trei crocodili din Australia, relocaţi în zone mai retrase, au uimit experţii în animale după ce au parcurs 400 de kilometri pentru a se întoarce în regiunile lor de origine, relatează BBC Online.
Descoperirea a fost făcută după ce pe spatele reptilelor au fost ataşate dispozitive de urmărire.

Crocodilii de apă sărată care sunt depistaţi în apropierea plajelor australiene frecventate de oameni sunt deseori capturaţi şi relocaţi în regiuni mai sălbatice.

Acum, însă, această strategie este pusă sub semnul întrebării, din moment ce animalele dau dovadă de un puternic instinct natal.

‘Până în prezent am crezut că crocodilii obosesc foarte repede, însă acum s-a dovedit foarte clar că sunt capabili să parcurgă distanÅ£e foarte lungi zile la rând’, a declarat prof. Craig Franklin, de la Universitatea din Queensland.

Unul dintre cei trei crocodili a fost prins în regiunea peninsulei Cape York, de pe coasta de vest a Queensland-ului. El a fost transportat cu elicopterul pe coasta de est, dar în trei săptămâni s-a întors ‘acasă’, după o călătorie de peste 400 de kilometri. CeilalÅ£i doi crocodili au făcut exact acelaÅŸi lucru, în regiuni diferite.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, crocodilii s-au comportat precum nişte bumeranguri.ROMPRES

Adauga un comentariu

*