Funcţionar din primăria Iaşi, reţinut pentru luare de mită

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a încheiat audierea funcţionarului din Primăria Iaşi, căruia i s-a organizat un flagrant şi a fost prins cu mită de 100 de milioane de lei vechi, transmite corespondentul AMOS News.

Floirn Mihai Popa, angajatul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public Privat din cadrul Primăriei Iaşi, căruia i s-a făcut un flagrant şi a fost prins când a luat mită 100 de milioane de lei vechi, a fost audiat de procurori aproximativ 5 ore.

Denunţătorul a făcut o cerere la Consiliul Local Iaşi în care a solicitat un apartament mai mare. Cosniliul a aprobat hotărârea în luna iulie, şi conform celor spuse de denunţător, Florin Mihai Popa a pretins 200 de milioane de lei vechi încă de atunci pentru a se efectua schimbul de apartamente. A făcut plângere la Parchet, care i-au organizat un flagrant. Acesta a început la ora 9 dimineaţă şi s-a încheiat în jurul orei 12.30. Banii au fost marcaţi la Parchet , iar funcţionarul Primăriei a fost prins cu banii în Lunca Cetăţuii, unde locuia denunţătorul.

„ÃŽn momentul când a fost prins el a spus că de fapt este vorba de un împrumut pe care l-a solicitat de la denunţător. După aceea a revenit asupra declaraÅ£iei ÅŸi a spus că de fapt sunt bani pentru consultanÅ£a oferită. A spus că a luat 100 de milioane de lei vechi pentru că l-a învăţat cum să îşi facă dosarul” a declarat Cornelia Prisăcaru, procurorul care a coordonat ancheta.

Aceasta a mai spus că de fapt Popa a cerut 200 de milioane de lei vechi, 100 urmând să revină unei alte persoane din Direcţie , cu funcţie de conducere. persoana a fost identificată, dar nu a făcut public numele deoarece ancheta este încă în desfăşurare.

„Mîine la prima oră vom înainta propunerea de arestare către Tribunalul IaÅŸi pentru 29 de zile. Sunt indicii că a mai pretins ÅŸi a luat bani de la mai multe persoane” a mai spus Cornelia Prisăcaru, Prim Procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul IaÅŸi.

Adauga un comentariu

*