Dezvoltarea HIT Parc, sabotata politic de PD

Discutiile cu iz electoral – politic au devenit obisnuinta in ultima vreme la sedintele CJ. Aprinsi de patimile partidelor din care fac parte, unii alesi se umplu de penibil chiar la o serie de proiecte de importanta majora pentru dezvoltarea judetului Bacau, devansat clar la acest capitol de Iasi, Neamt sau Suceava.

Exemplul cel mai edificator s-a petrecut in sedinta de joi cind membrii PD au votat impotriva unei investitii strategice la Hit Park Hemeius, fara de care un investitor de anvergura din Italia ar putea alege alta locatie din Romania.

„Este vorba de o firma care a investit deja in utilaje cca 3 milioane de Euro si a creat 100 de locuri de munca. Strategia lor vizeaza alte investitii consistente pentru a desfasura o activitate pe minim 15 ani in Bacau.

Pentru aceasta au solicitat sa le punem la dispozitie o utilitate stringenta, respectiv o sursa de curent electric mult mai puternica”, a explicat Adrian Iordache, directorul HIT.

Argumentatia si detaliile tehnice i-au nemultumit insa pe reprezentantii PD Bacau, care au ales sa se impotriveasca practic unui proiect favorabil in cele din urma comunitatii bacauane.

„Practic luati o decizie politica care nu urmareste decit blocarea dezvoltarii Parcului, cu scopul de a lovi in managementul de acolo si, implicit in presedintele CJ”, a ripostat Dragos Benea la motivatiile democratilor.

www.observatordebacau.ro

Adauga un comentariu

*