Rugby: România, victorie cu forcepsul împotriva Portugaliei

Selecţionata de rugby a României a obţinut prima victorie de la Cupa Mondială din Franţa, 14-10 cu Portugalia, după un meci dominat de echipa noastră însă în care s-a greşit enorm la controlul balonului.

După două înfrângeri suferite la capătul unor evoluţii modeste, cu Italia şi Scoţia, România nu a strălucit nici în meciul cu Portugalia însă lipsa de experienţă a adversarilor ne-a adus în cele din urmă victoria.

România chiar a fost condusă o bună bucată de timp pe tabela de marcaj după ce am pierdut copilăreşte o margine pe repunerea noastră la câţiva metri de terenul nostru de ţintă şi Ferreira a marcat în minutul 18 eseul care a deschis scorul.

Cardoso Pinto a transformat, ducând scorul la 7-0, şi Portugalia a intrat cu avantaj la cabină datorită greşelilor comise de echipa noastră în momentele decisive.

A fost nevoie de trimitere pe teren a veteranilor Tincu, Socol şi Sârbu, pentru ca România să revină în joc în repriza a doua şi să egaleze abia în minutul 62 când Tincu a marcat un eseu, transformat de Calafeteanu.

Portugalia a mai avut o tresărire de orgoliu în minutul 69, lovitură de pedeapsă transformată de Malheiro, însă finalul a aparţinut în totalitate echipei noastre care a preluat conducerea în minutul 73, 14-10 după un eseu Corodeanu, transformat de Dumbravă, şi chiar putea să-şi mărească avantajul dacă Dumbravă nu şuta în bară din lovitură de pedeapsă.

În cele din urmă meciul s-a încheiat cu victoria la limită a României, 14-10, portughezii rămânând doar cu punctul bonus defensiv, pentru înfrângere la cel mult şapte puncte, punct care este totuşi primul cucerit de echipa Portugaliei la un turneu final de Cupă Mondială.

România a acumulat cinci puncte până acum şi mai are un meci de jucat, sâmbătă, cu Noua Zeelandă, meci în care echipa noastră speră să evolueze cât mai bine şi să nu piardă la un scor astronomic.

Într-un alt meci disputat marţi, SUA şi Japonia au încheiat la egalitate, 12-12, după un meci în care ambele echipe au marcat câte două eseuri şi o transformare, japonezii reuşind să egaleze în ultimul minut, când erau conduşi cu 12-5.

Cupa Mondială de rugby continuă miercuri cu alte două meciuri de palmares, Georgia – Namibia ÅŸi Samoa – SUA.

Adauga un comentariu

*