Campionul la consumul de alcool a decedat, după ce a consumat un litru şi jumătate de votcă

Un bărbat din Rusia a decedat după ce a participat la competiÅ£ia „băutorilor de votcă”, care a avut loc în oraÅŸul Volgodonsk, din sudul Rusiei. Victima, care este ÅŸi câştigătorul concursului, ÅŸi-a găsit sfârÅŸitul după ce a consumat 1,5 litri de votcă. Totodată, mai mulÅ£i participanÅ£i la „concurs” au fost internaÅ£i în stare gravă la spital, informează AP FLUX, cu referire la AgenÅ£ia Reuters.

CompetiÅ£ia a durat 40 de minute, timp în care învingătorul a consumat peste un litru ÅŸi jumătate de votcă. Potrivit procurorului oraÅŸului Volgodonsk, Roman Popov, îndată după ce s-a încheiat „competiÅ£ia”, învingătorul, care plecase acasă cu un taxi, a decedat în 20 de minute.

De asemenea, cei cinci „finaliÅŸti” au fost internaÅ£i în spital în stare gravă, fiindu-le acordată asistenţă medicală de urgenţă. Paradoxal, dar după ce, a doua zi, au ieÅŸit din spital aceÅŸtia au consumat din nou votcă. Potrivit organelor care anchetează cazul, vinovat de producerea incidentului este directorul unui magazin-bar din oraÅŸ care este acuzat, în prezent, de omucidere.

Patronul localului cu pricina organiza competiÅ£ia lunar, iar participantul la „concurs”, care reuÅŸea să bea cea mai mare cantitate de votcă, în cel mai scurt timp, primea drept premiu 10 litri de alcool.

Potrivit unor date, anual, ruşii consumă peste 15 litri de alcool pur pe cap de locuitor, aceasta fiind una dintre cele mai ridicate rate din lume. Totodată, unii experţi afirmă că fiecare al şaptelea rus este alcoolic.

În cazul Republicii Moldova acest indice reprezintă peste 12 litri de alcool pur pe cap de locuitor, aproape dublu în raport cu ţările europene, unde acest indice constituie între 7 şi 8 litri.

Totodată, conform unor indicatori internaţionali, o naţiune care depăşeşte indicele anual de 9 litri de alcool pur pe cap de locuitor este supusă riscului degradării şi dispariţiei, mai informează AP FLUX.

Adauga un comentariu

*