Iaşi: Maşină SMURD, accidentată de un agent de pază

SMURD Iaşi a rămas fără singura maşină de intervenţie, după ce aceasta a fost implicată într-un accident rutier în localitatea Potângeni, transmite corespondentul ROMPRES.

Diana CimpoeÅŸu, medicul coordonator UPU – SMURD IaÅŸi, susÅ£ine că autoturismul SMURD, care era parcat în faÅ£a unei case din localitatea ieÅŸeană Potângeni, a fost lovit în plin de un autoturism Dacia Solenza, care aparÅ£inea unei firme de securitate din IaÅŸi.

Medicii veniseră să salveze doi localnici intoxicaţi cu monoxid de carbon. În timp ce acordau primul ajutor pacienţilor, medicii şi asistenţii au auzit pe stradă o bubuitură puternică. Când a ieşit din casă, echipajul SMURD a văzut că autospeciala cu care se deplasase la intervenţie fusese lovită de o altă maşină.

Lt.-col. Ioan Ţimpău, şef detaşament de intervenţie ISU Iaşi, afirmă că şoferul Daciei, care a provocat accidentul, a virat într-o curbă periculoasă cu o viteză de peste 100 km la oră, a pierdut controlul autoturismului şi a intrat în coliziune cu două autospeciale care erau staţionate pe celălalt sens de mers, aflate la o intervenţie. Acesta avea o acoolemie de 0,26 la mie în aerul expirat.

În urma impactului, două din cele patru persoane aflate în maşina firmei de pază au fost grav rănite iar şoferul a scăpat numai cu zgârieturi.

Răniţii din accident şi intoxicaţii cu monoxid de carbon au fost transportaţi la spital cu trei ambulanţe, care au fost chemate la faţa locului pentru că echipajul SMURD nu se mai putea deplasa. ROMPRES/

Adauga un comentariu

*