Hunedoara: Salt cu paraÅŸuta al primarului din municipiul Brad

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, a sărit cu paraşuta, luni după-amiază, de la o înălţime de 1.200 metri, după ce a zburat cu un avion al aeroclubului de la Săuleşti, aflat lângă Deva, transmite corespondentul ROMPRES.

Primarul s-a pregătit pentru salt de câteva zile, iar luni a respectat întocmai ordinele primite de la instructorii de paraşutism care îi antrenează pe tinerii ce practică acest sport la Aeroclubul Dacia-Deva.

‘Este o senzaÅ£ie greu de explicat, dar e ceva special. ParaÅŸutismul este un sport care formează caractere. Pe de altă parte, există ÅŸi o similitudine între viaÅ£a politică ÅŸi paraÅŸutism: trebuie să ai grijă mare atunci când eÅŸti la înălÅ£ime ÅŸi să nu-Å£i pierzi minÅ£ile. Atunci când aterizezi trebuie să rămâi viu ÅŸi nevătămat, să poÅ£i să te ridici apoi pentru un nou salt’, a declarat Florin Cazacu, imediat după aterizarea cu paraÅŸuta.

Paraşuta folosită de el a fost una cu care se antrenează tinerii de la aeroclubul din Deva.

Ea este de tipul ‘aripă rigidă’, se poate deschide automat, are o suprafaţă desfăşurată de 27 m.p. ÅŸi suportă până la 145 de kilograme.

La un salt de la 1.200 de metri, paraÅŸuta se deschide la 900 de metri.

Primarul din Brad a mai sărit cu paraşuta în urmă cu 23 de ani, pe vremea când îşi efectua stagiul militar la o unitate de paraşutism din Caracal.

A obţinut atunci brevetul de paraşutist militar.

Cazacu povesteşte că ideea de a reveni la paraşutism i-a venit în primăvara acestui an, când a luat parte la un miting aviatic, la Deva. ROMPRES

Adauga un comentariu

*