Fotbal: Probleme mari pentru naţionala României

Intrată într-o toamnă decisivă care poate duce la primul turneu final după o pauză lungă, selecţionata României abordează jocul cu Belarus din preliminariile lui Euro 2008 fără o mulţime de jucători.

Luni, la reunirea lotului naţional pentru disputa cu Belarus şi amicalul cu Germania, selecţionerul Victor Piţurcă a deplâns seria importantă de absenţe, România neputându-se baza dintr-un motiv sau altul pe Cosmin Contra, George Ogăraru, Sorin Ghionea, Mirel Rădoi, Răzvan Cociş, Claudiu Niculescu, Ionuţ Mazilu, Costin Lazăr, Laurenţiu Roşu şi mulţi alţii.

De asemenea, Victor Piţurcă s-a declarat neliniştit în vederea meciului cu Belarus de faptul că adversarii şi-au schimbat antrenorul iar noul venit a schimbat masiv lotul, promovând jucători mai puţin cunoscuţi şi care pot reprezenta surprize pentru formaţia noastră.

Totuşi, antrenorul României consideră că echipa noastră are puterea necesară să obţină toate cele trei puncte din meciul cu Belarus şi că ar mai fii nevoie de victorii cu Luxemburg, în deplasare, şi Olanda, acasă, pentru ca România să stea liniştită la ultimele două jocuri, cu Albania şi Bulgaria.

Tehnicianul României salută evidenţierea unor jucători precum Dan Matei şi Trică, chemaţi pentru a face uitate anumite absenţe, şi mai ales progresul lui Sergiu Radu care a reuşit să-şi menţină forma bună şi la VFL Wolfsburg, o echipă mai bine cotată decât Energie Cottbus.

România joacă sâmbătă seara, de la ora 19.00, în deplasare, la Minsk, cu Belarus, în preliminariile lui Euro 2008, şi miercurea viitoare, de la ora 21.30, în deplasare, la Koln, amicalul cu Germania.

Adauga un comentariu

*