Suceava: Dosar penal pentru 5 lei furaţi din cutia milei

Un ieşean s-a ales cu dosar penal după ce a furat 5 lei din cutia milei, informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava.

Jandarmii postului montan Vatra Dornei au fost sesizaţi, sâmbătă, de un preot al unei biserici din localitate, că un bărbat a forţat cutia metalică în care enoriaşii obişnuiau să depună diferite sume de bani şi pomelnice.

În urma măsurilor întreprinse, a fost identificat făptuitorul în persoana lui Gelu V., de 47 de ani, din comuna Dolheşti, judeţul Iaşi, cu antecedente penale.

Acesta a intrat în lăcaşul de cult şi a aşteptat un moment prielnic pentru a se apropia de cutia milei. Profitând de faptul că la un moment dat a rămas singur, a scos din buzunar o şurubelniţă şi, cu ajutorul acesteia, a slăbit sistemul de prindere în perete şi a deschis cutia, reuşind să sustragă suma de 5 lei. Observând că preotul a intrat în biserică, a renunţat la ceilalţi bani din cutie şi a părăsit lăcaşul de cult, fiind interceptat de jandarmi în faţa bisericii.

Ieşeanul s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei. ROMPRES/

Adauga un comentariu

*