Chinurile facerii…unei mutatii!

O cititoare a saptamanalului OBSERVATOR ne-a relatat odiseea prin care a trecut pentru a-si face o mutatie pe buletin.

„In data de 10 august am fost la serviciul de buletine Bacau pentru a-mi depune dosarul in vederea obtinerii unei mutatii temporare. Dupa o asteptare de circa 3 ore am ajuns la ghiseu. Eram impreuna cu proprietarul apartamentului unde urma st-mi fac mutatia, deoarece prezenta lui era obligatorie.

La ghiseu, primul hop. Am prezentat duplicatul in original al actului de proprietate, iar persoana de la ghiseu mi-a raspuns ca nu se poate cu duplicatul, ci numai cu originalul actului de proprietate. Aceasta este o prostie in sine deoarece actul original fiind pierdut, de la primarie s-a eliberat un duplicat al acestuia care confera aceleasi drepturi ca si originalul. Dupa indelungi parlamentari, functionara de la ghiseu s-a dus, zice ea, sa verifice la superiorii sai daca se poate si cu duplciatul.

La fel, dupa o lunga asteptare a venit si a zis ca se poate si cu duplicatul, dar sa lasam numarul de telefon de acasa pentru a verifica daca, intr-adevar, locuim acolo. Am primit un bon de ordine care ne anuntza sa venim sa luam buletinul pe data de 24 august. Dupa lunga asteptare de doua saptamani necesara pentru obtinerea unei mutatii, m-am prezentat la ghiseu, unde am fost rugata sa astept, deoarece NU MI SE GASESTE dosarul!

Dupa mai bine de 30 de minute, am fost rugata sa revin marti, la ora 11 Marti, bineinteles m-am prezentat din nou la ghiseu dupa un adevarat slalom printre persoanele ce se imbulzeau, oameni care vin cu multe ore inainte de inceperea programului.Ajunsa in fata ghiseului, sunt din nou amanata pe motiv ca cererea de eliberare a mutatiei nu era semnata, pe motiv ca nu pot elibera mutatii fara actul in original, vazandu-ma obligata sa ma intorc acasa si sa revin.

La intoarcere mi se asigura verbal semnarea cererii si eliberarea mutatiei pe 28 august, la ora 15:00.

Cand am ajuns la ora 15:00 mi se spune fara nici un fel de „mila” ca programul eliberarilor de documente s-a sfarsit, nu mai conta ca fusesem chemata. Va scriu aceste randuri deoarece sunt calcata in picioare de nenumaratii oameni care solicita aceleasi servicii.Va spun ca am si bonul, dovada prin care trebuia sa fi primit buletinul cu mutatie pe 24 si dupa cum bine vedeti, au trecut zile bune in care am fost si sunt inca o persoana fara identitate, lucru ce ma impiedica sa fac orice necesita detinerea cartii de identitate”. Fara comentarii.

Suplimentare degeaba

Date fiind solicitarile in exces pentru eliberarea pasapoartelor si cartilor de identitate, in special din partea persoanelor din judetul Bacau care pleaca la munca in alte tari, Directia Generala pentru Eliberarea Pasapoartelor a suplimentat cu trei lucratori Serviciul de Pasapoarte de la Bacau, iar programul de lucru al celor doua servicii, Serviciul Public de Eliberare a Pasapoartelor si Serviciul Public de Evidenta a Populatiei, a fost prelungit la 10 ore pana la sfarsitul lunii august 2007.

Comentarii

  1. daca nu le-ai dus ceva sa manance..fomistii aia te tin acolo zi si noapte, niste berbeci incompetenti

Adauga un comentariu

*