O poveste de dragoste cu greutate

Un elefant sălbatic a fost eroul unei poveşti de dragoste mai puţin obişnuite. El a rupt gardul de fier al unui circ din regiunea Bengal /estul Indiei/ şi a fugit cu una dintre femelele companiei de circ pe care a ajutat-o să scape, se arată într-un articol publicat vineri de ziarul La Vanguardia.

ÃŽntâmplarea a avut loc marÅ£i noapte la 175 de kilometri de Calcutta, unde Circul Olympic îşi instalase cortul în urmă cu zece zile. Un elefant sălbatic de 26 de ani a rupt gardul metalic de protecÅ£ie ÅŸi s-a strecurat în menajeria în care se aflau femelele circului, atras de una dintre ele. Elefantul a ales-o pe Savitri, care în pofida insistenÅ£ei îngrijitorului, ÅŸi-a rupt lanÅ£ul de care era legată ÅŸi a fugit împreună cu masculul salvator în junglă, unde au fost văzuÅ£i ‘hârjonindu-se pe malul lacului’.

După ce au fost localizaÅ£i, o echipă a Departamentului forestier a încercat să o atragă pe Savitri cu mici trucuri, dar elefănÅ£ica ÅŸi-a încolăcit trompa de cea a partenerului, ceea ce îngrijitorii au considerat un gest de sfidare. ‘Am îngrijit-o pe Savitri de când era mică ÅŸi mereu a fost ascultătoare. Dar elefantul sălbatic i-a câştigat afecÅ£iunea’, a spus îngrijitorul ei Kalimuddin Sheikh, care a recunoscut că este pentru prima dată când Savitri nu i se supune.

Proprietarul circului, Chandranath Banerjee, s-a arătat îngrijorat de pierderea lui Savitri a cărei valoare este estimată la 400.000 de rupii /aproximativ 7.100 de euro/ şi de faptul că unele spectacole a trebuit să fie anulate. Acestea nu sunt singurele motive de îngrijorare ale îngrijitorilor. Tragedia este că, după plecarea lui Savitri, o altă elefănţică, Gayatri, care se înţelegea extraordinar de bine cu femela îndrăgostită, este deprimată pentru că şi-a pierdut prietena.

Până noaptea târziu agenţi ai Departamentului forestier au urmărit pista lui Savitri şi a mascului ei sălbatic: ultima dată când au fost văzuţi, mergeau agale spre destinul lor pe un drum din districtul Raniganj.ROMPRES

Adauga un comentariu

*