Doar un roman din trei il mai vrea pe Basescu

Traian Basescu a coborat dramatic in ochii electoratului. Un recent sondaj arata ca presedintele a pierdut enorm in doar doi ani si sapte luni de mandat.

La capitolul incredere in capacitatea de a-si asuma responsabilitati pentru prezentul si viitorul tarii, presedintele a ajuns sa convinga doar 45 la suta dintre romani. Asta dupa ce a avut si 70 la suta in sondaje anterioare pe aceasta tema. Gigi Becali si Mircea Geoana sunt pe locurile doi si trei, departajati de procente putine, 32 la suta incredere pentru patronul Stelei, respectiv 30 la suta pentru liderul PSD. Nici la categoria politicieni asociati cu fapte de coruptie nu sta mai bine actualul sef al statului.

El se afla pe locul doi, dupa mult mediatizatul Adrian Nastase si ale lui termopane, dar inaintea unor personalitati publice impotriva carora s-au vehiculat ani buni acuzatii de coruptie. Dar cea mai drastica sanctiune primita de Basescu este cea legata de intentia directa de vot la eventuale alegeri preziddentiale. Numai 32 la suta dintre repondenti au declarat ca ar vota cu actualul locatar de la Cotroceni. Caderea este de peste 30 de procente in mai putin de un an. Pe locul doi se afla Mircea Geoana, cu 11,9 la suta, si Gigi Becali, cu 9,9 la suta.

PSD – varianta la guvernare

In ceea ce priveste partidele, PSD a iesit cel mai bine. La intrebarea despre variantele de guvern capabile sa conduca Romania, social-democratii sunt varianta considerata cea mai buna. Chiar daca PD are un avantaj de 0,2 la suta in ipoteza unui guvern monocolor (14,5 – PD si 14,3 – PSD), PSD este indicat ca necesar in cele mai valabile solutii politice. Astfel, coalitia PSD-PD intruneste 11,9 la suta dintre optiuni, iar PSD-PNL 11,4 la suta. Doar 7,9 la suta dintre repondenti cred ca PNL si PD pot conduce bine impreuna.

Geoana e bun de prim-ministru

Presedintele PSD conduce in clasamentul potentialilor premieri, cu 16,8 la suta dintre optiuni. Prestatia lui Mircea Geoana se pare ca a convins un segment important din electorat, mai ales initiativele sociale din ultima perioada. Il urmeaza Theodor Stolojan, la doar 0,6 procente, Calin Popescu Tariceanu – 12,9 si Emil Boc – 12,5.

Sondajul a fost realizat la nivel national de Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie (ATLE), in perioada 15-20 august. Esantionul a fost de 1.080 de persoane (reprezentativ pentru populatia de peste 18 ani), rezultatele avand o marja de eroare admisa de +/- 3 la suta. Interviourile au fost realizate in 40 de judete si in municipiul Bucuresti.

Comentarii

  1. Gogonatele altadata a zis:

    Dragilor, mai lasati-o cu gogonatele, ca oricum PSD o s-o dea in bara rau de tot la alegeri. N-am mai vazut pana acum partid de stanga cu orientare de dreapta. Nu suntem prosti, babele si mosnegii care votau PSD au mai crapat, iar restul niciodata n-am votat si nu vom vota cu PSD! Vindeti altora gogoanatele!

  2. gogonate,negogonate,adevaru este ca,daca asi pune iar la contributie chelia sclipitoare(BASE)….ne trezim MARINARI…..
    BASE,STLO si cu BOC…astia ne prostesc din nou!

Adauga un comentariu

*