Delegaţia PIN la Bruxelles a depus sesizări împotriva lui Traian Băsescu

Delegaţia PIN la Bruxelles, formată din cei 35 de candidaţi ai partidului la europarlamentare şi din 25 de lideri PIN, a redactat, semnat şi depus astăzi, două sesizări împotriva preşedintelui Traian Băsescu, se arată într-un comunicat remis AMOS News.

Sesizările au fost adresate preşedintelui Parlamentului European, Hans-Gert Pottering, şi respectiv şefului Comisiei Europene, J. M. D. Barroso, şi se referă la intenţia declarată a preşedintelui Băsescu de a convoca un referendum pentru ziua de 25 noiembrie 2007, concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European.

Cei 60 de membri PIN care au depus la Bruxelles sesizările amintite mai sus consideră că Traian Băsescu încearcă în acest fel, în mod neconstituţional, să influenţeze votul cu ocazia alegerilor, creându-şi o posibilitate nelegală de a interveni în favoarea PD, partidul care îl susţine necondiţionat.

Sesizarea PIN este intemeiată cu atât mai mult cu cât declaraţia lui Traian Băsescu a fost făcută chiar cu ocazia unei întâlniri interne a partidului mai sus menţionat.

În acelaşi timp PIN cere preşedintelui Parlamentului European, respectiv şefului Comisiei Europene, să supună discuţiei forurilor pe care le conduc acest pericol ca alegerile europene din România să fie deturnate în folosul politic al unui singur om, urmând ca în acelaşi timp Administraţiei Prezidenţiale să îi fie cerute explicaţii legate de intenţia declarată a preşedintelui Traian Băsescu.

În cursul acestei zile liderul grupului independent democrat din Parlamentul European, Jens Peter Bonde, în cadrul întâlnirii liderilor de grup va pune pe ordinea de zi sesizările PIN, urmând ca liderii palamentari ai grupurilor parlamentare să prezinte o concluzie după ce aceste sesizări vor fi discutate în plen.

Adauga un comentariu

*