Cererile pentru subvenţiile pentru agricultură trebuie depuse până pe 15 octombrie

Producătorii agricoli din sectorul vegetal vor beneficia de sprijin în valoare de 1,32 miliarde de lei pentru înfiinţarea culturilor din această toamna, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern, transmite corespondentul AMOS News.

Executivul a alocat suma de 1,32 miliarde de lei (13.200 miliarde lei vechi) pentru subvenţionarea motorinei şi/sau biodieselului, respectiv pentru subvenţionarea seminţelor, pesticidelor, îngrăşămintelor necesare culturilor din toamna anului 2007. Conform Direcţiei Agricole Sălaj, subvenţia se solicită prin cerere adresată centrelor teritoriale APIA, până cel târziu în 15 octombrie 2007.

Astfel, conform Ordinului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, sprijinul financiar se acordă în funcţie de culturi, astfel: pentru un hectar de grâu suma alocată este de 500 de lei (5 milioane lei vechi), pentru un hectar de rapiţă, sprijinul financiar este de 400 de lei (4 milioane lei vechi), pentru alte culturi (orz, orzoaică, secară, triticale, etc.) sprijinul este de 450 de lei (4,5 milioane lei vechi).

Potrivit datelor furnizate de ministrul Agriculturii, suprafaţa pentru care se acordă sprijinul financiar este de 2 milioane ha cu grâu, 400.000 ha cu rapiţă şi 350.000 ha cu alte culturi. Sprijinul financiar care va fi acordat producătorilor agricoli are scopul de a diminua efectele produse de seceta excesivă şi prelungită, care a afectat suprafeţe extinse de culturi agricole înfiinţate în toamna anului trecut şi primavara anului 2007.

Adauga un comentariu

*