Avionul prăbuşit la Sânpetru era al lui Silviu Prigoană

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, joi dimineaţă, în apropierea localităţii braşovene Sânpetru, judeţul Braşov, pilotul şi însoţitorul acestuia pierzându-şi viaţa în timpul impactului. Avionul era unul tip IR 5060, Sport Star, de antrenament, fabricat în Cehia, şi aparţine firmei Aerosal SRL, a lui Silviu Prigoană, dar era folosit de clubul braşovean pe baza unei înţelegeri, potrivit declaraţiilor date presei de către Nicu Berla, directorul general al Aerosal.

În accident şi-au pierdut viaţa pilotul Ioan Vancea, preşedintele Aeroclubului „Iosif Silimon” din Sânpetru, şi un elev al şcolii, Sebastian Petru, de 33 de ani, care urma să-şi ia brevetul de pilot peste câteva zile. Vancea avea 54 de ani, era pilot din 1977 şi mai avea câteva zile de la pensionarea, au declarat reprezentanţii Aeroclubului. El a plecat împreună cu elevul lui, Sebastian Petru, într-un tur de plimbare, nefiind vorba de o oră de antrenament.

Decolarea s-a făcut în jurul orei 8.30, iar prăbuşirea s-a produs la 2 kilometri de pistă. Colegii instructorului de zbor spun că era, incontestabil, un foarte bun pilot şi că era foarte sănătos şi nu îşi explică ce s-a putut întâmpla.

Starea tehnică a avionului fusese verificată doar cu patru zile în urmă, aparatul având 700 de ore de zbor, susţin reprezentanţii Aeroclubului.

La faţa locului au ajuns pompieri, jandarmi şi poliţişti, însă nu au putut decât să constate decesul celor doi. Deocamdată, nu sunt cunoscute cauzele producerii accidentului, procurorii şi reprezentanţii Aeroclubului declanşând o anchetă în acest sens.

Totodată, accidentul va fi investigat şi de o echipă a Direcţiei de Aviaţie Civilă din Ministerul Transporturilor, care şi-a trimis reprezentanţii la Braşov.

Adauga un comentariu

*